UA

Щодо інформації, яка була поширена 02 квітня 2013 року та 11 квітня 2013 року

02 квітня 2013 року на офіційному сайті Публічного акціонерного товариства «ОТП Банк» в розділі «Новини» було опубліковано прес-реліз «Официальная позиция АО «ОТП Банк» по делу группы компаний «Евротэк»». У вказаному прес-релізі  Публічним акціонерним товариством «ОТП Банк» було висловлено ряд тверджень стосовно групи компаній «Євротек» та Весельського Михайла Миколайовича. Зокрема, було зазначено наступне: «Акционерное общество «ОТП Банк» обращает внимание общественности на противозаконные действия, предпринимаемые группой компаний «Евротэк» в лице ее руководителя Весельского Михаила Николаевича (бывший официальный владелец торговых сетей «Арсен», «Фреш», «Союз» и «Квартал»), в ходе кредитных взаимоотношений с Банком», «… учитывая предыдущие инциденты попыток главы группы «Евротэк» Весельского М.Н. незаконного отчуждения ипотечного имущества у другого кредитора».

Крім того, 11 квітня 2013 року Публічним акціонерним товариством «ОТП Банк» було опубліковано статтю «ОТП Банк вынужден расставить все точки над «і» по делу «Евротэк»», в якій було зазначено також іншу інформацію, зокрема: «… по странному стечению обстоятельств, арбитражными управляющими в делах о банкротстве были назначены именно львовские арбитражные управляющие, которые фигурировали в делах о банкротстве компаний г-на Весельского в истории с Укрсоцбанком», «… В ответ г-н Весельский предпринял действия для осуществления контролируемого банкротства, начав с изменения юридических адресов своих компаний».

Акціонерне товариство «ОТП Банк» зазначає, що вищевказана інформація, поширена у прес-релізі «Официальная позиция АО «ОТП Банк» по делу группы компаний «Евротэк»» та статті «ОТП Банк вынужден расставить все точки над «і» по делу «Евротэк»», була опублікована за наявності неповних та неточних відомостей про обставини, що мали місце та стали підставою для таких публікацій.

Весельським Михайлом Миколайовичем незаконних дій по відношенню до Публічного акціонерного товариства «ОТП Банк» у кредитних правовідносинах не вчинялося та не здійснювалися спроби незаконного відчуження майна, що перебуває в іпотеці іншого кредитора. Також, Весельському Михайлу Миколайовичу не належали компанії, що перебували у банкрутстві та стороною в яких виступав Укрсоцбанк. Крім того, ним не вчинялися дії, спрямовані на контрольоване банкрутство ПрАТ «Євротек», ПП «Сіті-Ком», ПП «Фараон» та ПП «Тіпікон».
До вказаних висновків АТ «ОТП Банк» дійшов в процесі розгляду справ про банкрутство окремих членів групи компаній «Євротек» та після вивчення результатів розслідувань правоохоронних органів, проведених за зверненнями банку. За результатами дослідження та опрацювання значної кількості документів, матеріалів судових справ, постанов правоохоронних органів банком в повному обсязі були встановлені усі обставини, що стали підставами для порушення справ про банкрутство ПрАТ «Євротек», ПП «Сіті-Ком», ПП «Фараон» та ПП «Тіпікон». Зокрема, було з’ясовано, що значне погіршення фінансового стану вказаних компаній було зумовлене економічною кризою 2008-2009 років, результати якої призвели до неможливості виконання вказаними компаніями своїх зобов’язань перед контрагентами, в тому числі, АТ «ОТП Банк».

З огляду на вказане, АТ «ОТП Банк» повідомляє, що на даний момент між банком, групою компаній «Євротек» та її майновими поручителями були відновлені ділові відносини. Крім того, в процесі переговорів сторонами вдалося досягти домовленості щодо механізму та порядку погашення існуючої заборгованості за кредитними зобов’язаннями, а також викупу та оренди групою компаній «Євротек» заставних активів банку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація