UA

ОТП Банк знову увійшов до переліку системно важливих банків, - НБУ

ОТП Банк знову увійшов до переліку системно важливих банків, - НБУ

ОТП Банк знову увійшов до переліку системно важливих банків за результатами його щорічного перегляду Національним банком України, повідомляється на сайті НБУ. Усього до цього переліку у поточному році НБУ включив 13 українських банків проти 14 у 2020 р., з них чотири — з іноземним капіталом.

За інформацією НБУ, для системно важливих банків визначено підвищені вимоги для забезпечення їхньої підвищеної стійкості. По-перше, додатково до нормативного значення достатності основного капіталу для них передбачено буфер системної важливості. По-друге, ці банки зобов’язані розробляти плани відновлення діяльності згідно з вимогами НБУ, що повинні швидко стабілізувати їхню роботу в умовах кризи. По-третє, системні банки мають виконувати посилений норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента Н7 - не більш ніж 20% (для банків, що не є системно важливими його встановлено на рівні 25%). Після втрати статусу системної важливості, банк повинен дотримуватися посилених вимог протягом ще 12 місяців. Перелік банків затверджено рішенням правління Національного банку України від 26 лютого 2021 року № 76-рш «Про визначення системно важливих банків».

Національний банк щороку визначає системно важливі банки станом на 1 січня відповідно до положення про порядок визначення системно важливих банків, затвердженого постановою правління Національного банку України від 25 грудня 2014 року №863 (зі змінами).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація