UA

OTP Group підбиває підсумки 2017 року

За результатами роботи OTP Group протягом 2017 року скоригований прибуток міжнародної фінансової групи після оподаткування склав 284,1 млрд форинтів, що з урахуванням придбань Splitska Banka і Vojvodjanska banka на 41% перевищує результат роком раніше. Бухгалтерський прибуток OTP Group за результатами 2017 року склав 281,3 млрд форинтів, значно перевершивши результат 2016 року (202,5 млрд форинтів).

Досягнення такого результату Групи стало можливим як завдяки поліпшенню показників материнського банку OTP Bank Plc. – його скоригований прибуток після оподаткування у 2017 році зріс на 38% порівняно з результатом 2016 року і склав 168,6 млрд форинтів, так і завдяки внескам у сукупний результат іноземних дочірніх структур.

Так, фінансові результати болгарського дочірнього банку лишилися стабільними – прибуток DSK Bank за підсумками 2017 року склав 47,1 млрд форинтів. Російський, український та хорватський дочірні структури продемонстрували покращення результатів – 27,8 млрд форинтів, 14,1 млрд форинтів та 17,1 млрд форинтів відповідно, а прибуток румунського дочірнього банку за підсумками 2017 року на 83% перевищив результат роком раніше. При цьому, в результаті зваженого формування резервів дочірні банки Групи в Чорногорії, Словаччині та Сербії зафіксували від’ємні фінансові результати за підсумками року. Крім того, російський онлайн банк Touch Bank і в 2017 році залишався збитковим - негативний результат за підсумками року склав 7,4 млрд форинтів.

Загальний кредитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, збільшився на 3% у квартальному і на 18% - у річному численні. Примітно, що у 2017 році збільшення кредитних портфелів спостерігалося в усіх країнах та в усіх основних сегментах. Суттєве нарощення кредитних портфелів продемонстрували дочірні банки в Угорщині (+11%), Росії (+22%), Україні (+11%), Румунії (+10%) та Болгарії (+7%). Органічний приріст кредитного портфелю хорватського дочірнього банку у 2017 році склав 6%, а з урахуванням портфелю консолідованого Splitska Banka – 153%. Так само, внаслідок консолідації Vojvodjanska bankа кредитний портфель сербської дочірної структури Групи зріс майже вчетверо.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, за результатами 2017 року зріс на 8%, а з урахуванням придбань Splitska Banka і Vojvodjanska banka – на 21%.

У 2017 році Група зберегла стійкі позиції ліквідності та капіталізації. Наприкінці 2017 року валові резерви ліквідних активів Групи склали еквівалент 8,3 млрд євро. Консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня OTP Group відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) склав 12,7%. Неконсолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня (Common Equity Tier 1) OTP Bank Plc. на кінець 4-го кварталу 2017 року склав 29,0%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація