UA

У другому кварталі 2018 року OTP Group зафіксувала кращий квартальний результат в історії

У другому кварталі 2018 року OTP Group зафіксувала скоригований прибуток після оподаткування в розмірі 90,9 млрд форинтів, що представляє собою приріст на 16% в річному численні і 15% - в квартальному, і є найкращим квартальним результатом за всю історію Групи. В результаті, прибуток OTP Group за підсумками першого півріччя 2018 року перевищив 170 млрд форинтів (+ 17% до результату роком раніше).

Основним фактором блискучого фінансового результату Групи в другому кварталі стало зростання операційного прибутку на 5,7 млрд форинтів при незначному квартальному збільшенні відрахувань в резерви.

Скоригований прибуток після оподаткування материнського банку OTP Bank Plc. у другому кварталі 2018 року сягнув 56,3 млрд форинтів, на 14% поліпшивши результат в річному і на 44% - в квартальному численні, і склав 95,4 млрд форинтів за підсумками першого півріччя. Поліпшення результатів за півріччя також продемонстрували українська (11,3 млрд форинтів), румунська, сербська і чорногорська дочірні структури. Прибуток дочірнього банку OTP в Болгарії склав 24,1 млрд форинтів. Результат російського дочірнього банку, включаючи приєднаний у травні онлайн-банк Touch Bank, в першому півріччі склав 12,8 млрд форинтів. Дочірній банк ОТП у Хорватії за результатами півріччя зафіксував чистий прибуток у розмірі 12,2 млрд форинтів. З усіх дочірніх компаній лише словацький банк зафіксував від’ємний результат за підсумками першого півріччя.

У другому кварталі 2018 року кредитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, продемонстрував 5% приріст. В результаті, в першому півріччі кредитний портфель збільшився на 556 млрд форинтів, що представляє собою 8% приріст у річному обчисленні. Збільшити портфель в квартальному обчисленні вдалося материнському банку OTP Bank Plc. (+ 6%), російському та болгарському дочірнім банкам (+ 3%), а також українському ОТП Банку (10%). Зокрема, український дочірній банк продемонстрував видатний приріст у споживчому кредитуванні + 89% в річному численні.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, з початку року збільшився на 281 млрд форинтів. Найбільший приплив депозитів зафіксував материнський банк OTP Bank Plc., в той час як в українському дочірньому банку спостерігалася короткострокова зворотна тенденція.

Як і в попередніх звітних періодах, у другому кварталі 2018 року OTP Group зберігала стійкі позиції ліквідності і капіталізації. Валові резерви ліквідних активів Групи склали еквівалент 7,6 млрд євро.

На кінець червня консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня OTP Group відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) склав 14,6%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг», недержавний пенсійний фонд «Фріфлайт» та відкритий пенсійний фонд «ОТП Пенсія».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація