UA

OTП Банк – №1 у кредитуванні агросектору

З метою визначення, хто і на яких умовах готовий фінансувати українських аграріїв, журнал Landlord спільно з аудиторсько-консалтинговою компанією Kreston GCG склали Рейтинг банків України, які пропонують найпривабливіші умови кредитування та підтримки аграріїв, лідером якого став ОТП Банк.

Так, за результатами анкетування фінустанов з загальних питань політики банку щодо кредитування аграріїв, конкретних пропозицій у сфері кредитних програм і партнерських пропозицій, а також проведених експертних інтерв’ю з топ-менеджментом банків-учасників дослідження, ОТП Банк продемонстрував найглибше розуміння потреб аграріїв та найгнучкіші умови їх задоволення.

«Наш банк має значний досвід у фінансуванні сільськогосподарських підприємств, адже ми надаємо широкий спектр банківських послуг агробізнесу з 1998 року, а кредити, видані агросектору, наразі займають до 42% загального кредитного портфеля ОТП Банку. Ми розробили широку лінійку продуктів, адаптовану під потреби представників саме цієї галузі, і активно нарощуємо ще одну конкурентну перевагу – розвиваємо партнерські програми як з міжнародними, так і з вітчизняними компаніями. Власне, саме ці критерії покладені в основу оцінки внеску у розвиток українського агросектора і дозволили нам продемонструвати свої здобутки та можливості в цьому напрямку», - акцентує Алла Бініашвілі, член Правління АТ «ОТП Банк», яка очолює корпоративний бізнес.

За методологією рейтингування, для підсумкового рейтингу банки оцінювалися за 18 критеріями. Кожному з цих критеріїв була присвоєна «вага» відповідно до ступеня їх значущості та привабливості для аграріїв при прийнятті рішення про отримання кредиту в тій чи іншій фінустанові. До найбільш значущих критеріїв віднесені: розмір річної відсоткової ставки за користування кредитом, необхідність передачі в заставу майна при отриманні кредиту, кількість документів, які повинен надати банку потенційний позичальник, наявність у банку обмежень/переваг щодо профілю діяльності агроклієнта та його регіональної представленості, площі оброблюваної землі. Менш значущі критерії: різноманітність і кількість кредитних програм у банку, розмір банківської комісії, мінімальний і максимальний ліміти надання у кредит коштів тощо.

Нагадаємо, спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) ОТП Банк реалізував спрощений і прискорений підхід до фінансування фермерів у програмі «ОТП Агро-фабрика», що надає невеликим господарствам, які займаються вирощуванням зернових і олійних культур, з банком оброблюваної землі від 500 га, доступ до швидких грошей для посівної і збиральної кампаній на найбільш оптимальних умовах. В рамках програми клієнт отримує попереднє рішення за 1 день, а грошові кошти - протягом 9 днів.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг», недержавний пенсійний фонд «Фріфлайт» та відкритий пенсійний фонд «ОТП Пенсія».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація