UA

У третьому кварталі 2018 року OTP Group продовжила нарощувати прибуток

За результатами роботи в третьому кварталі 2018 року OTP Group додала 2% до результату попереднього кварталу, зафіксувавши скоригований прибуток після оподаткування в розмірі 92,7 млрд форинтів – кращий квартальний результат за всю історію Групи. В результаті, прибуток за підсумками дев'яти місяців 2018 року зріс до 262,8 млрд форинтів, на 17% поліпшивши результат роком раніше.

Поліпшення фінансового результату Групи було досягнуте, перш за все, за рахунок зростання показників дочірніх структур. Так, за підсумками дев'яти місяців 2018 року, значно поліпшили свої показники український, хорватський, сербський і чорногорський банки. В результаті, внесок іноземних дочірніх структур в сукупний результат Групи за підсумками 9 місяців збільшився до 41%, а за підсумками третього кварталу - до 45%.

При цьому, результат материнського банку OTP Bank Plc. також на 2% перевершив результат роком раніше. Скоригований прибуток після оподаткування материнського банку OTP Bank Plc. за підсумками дев'яти місяців 2018 року зріс до 139,6 млрд форинтів.

У третьому кварталі 2018 року кредитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, продемонстрував 4% приріст. В результаті, за підсумками трьох кварталів 2018 року кредитний портфель збільшився на 839 млрд форинтів, що представляє собою 12% приріст у річному обчисленні. Збільшити портфель в квартальному обчисленні вдалося материнському банку OTP Bank Plc. (+ 6%), а також російському, українському, сербському і болгарському дочірнім банкам - на 9, 7, 5 і 3% відповідно.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, з початку року збільшився на 560 млрд форинтів. Найбільший приплив депозитів зафіксували материнський банк OTP Bank Plc. і болгарський дочірній банк DSK Bank. А українському і російському дочірнім банкам вдалося забезпечити стійке зростання кредитування за рахунок локальних депозитних ресурсів.

Як і в попередніх звітних періодах, у третьому кварталі 2018 року OTP Group зберігала стійкі позиції ліквідності та капіталізації.

На кінець вересня консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня OTP Group відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) склав 14,3%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація