UA

Проект OTP Open Banking Lab отримав нагороду за внесок у розвиток сфери стартапів в Україні

Проект OTP Open Banking Lab отримав нагороду за внесок у розвиток сфери стартапів в УкраїніЗа результатами третього щорічного конкурсу серед гравців українського ринку e-commerce і FinTech PSM Awards-2018, проведеного експертним виданням PaySpace Magazine, інкубаційна програма для фінтех-стартапів OTP Open Banking Lab отримала нагороду «За внесок в розвиток сфери стартапів».

За методологією видання, найкращі компанії у 21 номінації визначалися шляхом голосування, в якому взяли участь не лише читачі онлайн-журналу, а й провідні експерти ринку. Таким чином, за результатами різнобічного голосування з-поміж компаній та проектів, що сприяють розвитку стартапів в Україні, найбільшу підтримку отримав саме проект OTP Open Banking Lab.

«Ми завжди шукаємо рішення для підвищення доступності та зручності користування банківськими послугами, і проект Open Banking Lab став для нас чудовою нагодою зібрати найкращі стартапи та надати їм можливість відшліфувати та актуалізувати свої продукти, що наразі допомогають нам у досягненні цієї мети. Добрим знаком, що ми рухаємося у правильному напрямку є те, що окрім власне наших клієнтів, результативність та значимість проекту відзначається також експертами ринку», - зазначив керівник проекту Open Banking Lab у АТ «ОТП Банк» Ігор Руснак.

Нагадаємо, Open Banking Lab – спільна інкубаційна програма ОТП Банку, НБУ та 1991 Open Data Incubator, що першою в Україні просуває концепцію відкритого банкінгу. В рамках програми НБУ і ОТП Банк надали доступ до open data і корпоративних API, на базі яких стартапи розробили та адаптували свої продукти. В результаті, крім грошового призу в розмірі $ 10 тисяч, який отримав переможець програми - проект YouScore, підтримку в подальшій доробці та просуванні системи також отримали ще три проекти-випускника програми: Future Agro Finance, CoinyPay та bNesis.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація