UA

У першому кварталі 2017 року ОТП Банк продовжив прибуткову діяльність

Продовжуючи вести прибуткову операційну діяльність з фокусом на збереження балансу активів і зобов'язань, а також високих показників капіталізації, згідно з даними фінансового звіту за МСФЗ за підсумками першого кварталу 2017 року, ОТП Банк зафіксував позитивний фінансовий результат у розмірі 279,5 млн грн.

Так, чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді склав 201,9 млн грн, на 27,7 млн грн поліпшивши результат аналогічного періоду минулого року (174,2 млн грн). Чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» у звітному періоді склав 483,2 млн грн.

Активи ОТП Банку за підсумками 1-го кварталу 2017 року зросли на 1,6 млрд грн, досягнувши 26,4 млрд грн.

За загальним депозитним портфелем ОТП Банку в 1-му кварталі зафіксовано приріст до 22,9 млрд грн, що являє собою +1,1 млрд грн в квартальному численні, і в 2,4 рази перевищує приріст, зафіксований за аналогічний період роком раніше (463 млн грн). Зокрема, обсяг коштів юридичних осіб збільшився на 10% до 13,8 млрд грн (+ 1,4 млрд грн за квартал); залишки на рахунках фізичних осіб склали 9,1 млрд грн.

Внаслідок подальшого очищення і амортизації кредитного портфеля, а також з огляду на незначне зниження курсу долара, за результатами першого кварталу 2017 року кредитний портфель ОТП Банку скоротився на 665 млн грн, склавши 24,5 млрд грн. Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб склав 16,6 млрд грн (-1,24% за квартал); обсяг кредитів, виданих фізичним особам, склав 7,9 млрд грн (- 5,8% в квартальному численні).

«Загальне відновлення економічної ситуації в країні та позитивні тенденції на банківському ринку, зокрема, сприяли реалізації потенціалу високих показників капіталізації та ліквідності ОТП Банку, і дозволили нам повною мірою використовувати ці можливості для подальшого розвитку вітчизняної економіки», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Регулятивний капітал ОТП Банку на кінець 1-ого кварталу склав 2,6 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу за станом на 1 квітня 2017 року зафіксувався на рівні 14,05% (при нормативі не менше 10%).

Показник поточної ліквідності Банку склав 63,63%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація