UA

За участю ОТП Банку – Кіровоградщина теж у тренді впровадження агророзписок

ОТП Банк активно підтримує ініційоване урядом і Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) впровадження агророзписок на всій території України. Так, в кінці лютого було надано фінансування за першою аграрною розпискою в Кіровоградській області. Фінансовий інструмент було укладено між АТ "ОТП Банк" та ПП "Агрофірма "СЛАВУТИЧ".

Так, генеральна угода про надання фінансування на поповнення обігових коштів між ОТП Банком та ПП "А/Ф "СЛАВУТИЧ" була урочисто укладена на презентації проекту "Аграрні розписки в Україні", яка проводилася IFC за підтримки Кіровоградської обласної адміністрації в Торгово-промисловій палаті 2 лютого 2018 року. Після технічного підключення нотаріусів Кіровоградщини до реєстру аграрних розписок, 23 лютого була підписана перша в Кіровоградській області аграрна розписка, яка дозволила ввести в дію раніше укладену Генеральну угоду, а клієнту Банку – отримати фінансування на посівну.

Варто відзначити, що рішення про надання фінансування та підготовка ОТП Банком відповідних договорів були здійснені у надзвичайно оперативний термін – протягом п’яти робочих днів. Така, безпрецедентна за строками, можливість отримання фінансування з'явилася завдяки новому проекту ОТП Банку - "Агро-фабрика", у якій всі процеси налаштовані за унікальним для ринку прискореним і спрощеним алгоритмом.

З моменту впровадження аграрних розписок в Україні, ОТП Банк уклав 45 аграрних розписок на загальну суму 200 млн гривень. Аграрії Хмельницької, Миколаївської та Кіровоградської областей разом з ОТП Банком стали першими випробувачами нового, дієвого інструмента залучення позикових коштів. Банк докладає ресурси і використовує всі можливості задля забезпечення сільгоспвиробників необхідними банківськими продуктами і фінансуванням.

Нагадаємо, в рамках роботи Агро-фабрики в 2017 році ОТП Банк став Банком №1 за розміром портфеля фінансових аграрних розписок у сумі 131 млн грн. У 2018 році Агро- фабрика планує підписати 1 мільярд гривень кредитних лімітів більш ніж з 200 фермерськими господарствами.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація