UA

OTP Bank Plc. підписав угоду про придбання банку в Молдові

Материнський банк OTP Group – OTP Bank Plc. оголосив про підписання угоди про придбання мажоритарного пакету акцій Mobiasbanca – Groupe Societe Generale, молдавської дочірньої компанії Societe Generale Group.

Mobiasbanca є четвертим за величиною банком на банківському ринку Молдови з часткою 13,3%, а також активно працює у роздрібному та корпоративному сегментах, як універсальний банк.

OTP Group на сьогодні працює в 9 країнах регіону, але очікується, що ця цифра зросте до 11 країн завдяки нещодавно підписаному договору у Молдові та майбутньому фінансовому закриттю албанської угоди. Завдяки останнім придбанням банківська група відіграватиме важливу роль у всій Європі – особливо в регіоні Центральної та Східної Європи.

Фінансова фіналізація молдавської угоди очікується в найближчі місяці за умови отримання всіх необхідних регуляторних дозволів.

Окрім цього, OTP Group та Societe Generale Group підписали угоду про співробітництво, головним чином, для підтримки послуг міжнародних компаній у таких ключових сферах, як міжнародне управління грошовими коштами та ринками капіталу, структуровані фінансів та управлінні інвестиційними банківськими послугами. Отож, дві банківські групи підтримуватимуть і надаватимуть високоякісні послуги в цих галузях міжнародним компаніям країн-членів групи.

Угорщина вже є частиною цієї угоди про співробітництво, Болгарія та Хорватія незабаром приєднаються. Албанія, Сербія та Молдова стануть частиною після закриття угод.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг», недержавний пенсійний фонд «Фріфлайт» та відкритий пенсійний фонд «ОТП Пенсія».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація