UA

OTP Group: стабільна діяльність у 2014 році

За результатами 2014 року консолідований скоригований прибуток міжнародної фінансової групи OTP Group склав 118 млрд форинтів, що на 19% менше результату 2013 року. Зменшення прибутку обумовлене скороченням сукупного доходу на 7% в річному обчисленні, а також збільшенням витрат на покриття ризиків на 1%.

Внесок дочірніх компаній у загальний результат Групи в 2014 році значно скоротився внаслідок збитків, понесених банками в Росії (-14,5 млрд форинтів) і Україні (-43 млрд форинтів, не враховуючи втрати в Криму та на Сході України). DSK Bank в Болгарії отримав 39 млрд форинтів прибутку (+ 30% у річному обчисленні). Інші менші дочірні компанії також вели прибуткову діяльність у 2014 році, забезпечивши сукупний дохід 1,3 млрд форинтів, що є значимим позитивним результатом на фоні 13,1 млрд форинтів збитку в 2013 році.

Фінансовий результат материнського банку Групи OTP Bank Plc. в Угорщині в 2014 році склав 137 млрд форинтів, що на 20% більше результату роком раніше.
У 2014 році продовжилася тенденція зростання обсягів портфеля споживчих кредитів – на 2% порівняно з аналогічним періодом 2013 року.

Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, продемонстрував істотне зростання на 11% в річному обчисленні. Зокрема, забезпечити значний приріст депозитного портфеля в умовах відтоку із системи вдалося українському ОТП Банку.

Позиція ліквідності Групи залишалася стабільною у звітному періоді, а валові резерви ліквідних активів OTP Group на кінець 2014 року становили майже 7 млрд євро в еквіваленті.

Консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня OTP Group за Basel3 відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) склав 14,1%. Неконсолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня (Common Equity Tier 1) OTP Bank Plc. на кінець 4-го кварталу 2014 становив 14,8%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація