UA

Кредит-Рейтинг підтвердив рейтинг ОТП Банку на рівні uaА+

Незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу АТ «ОТП Банк» на рівні uaА+. Прогноз рейтингу – стабільний. В ході проведення процедури присвоєння рейтингу агентство використовувало фінансову звітність АТ «ОТП Банк» за 2013-2014 рр.. та І квартал 2015 року, а також внутрішню інформацію, надану банком у ході рейтингового процесу.

За методологією агентства, позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaА характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Знаки "+" і "-" позначають проміжні категорії рейтингу відносно основних категорій (рівнів).

Стабільний прогноз для ОТП Банку вказує на відсутність на даний момент передумов для зміни рейтингу протягом року. Для підтвердження стабільного кредитного рейтингу ОТП Банку послужили такі фактори, як наявність підтримки від материнського банку OTP Bank Plc., який є найбільшим банком Угорщини та лідером угорського банківського ринку; диверсифікація клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками; оптимальна структура ресурсної бази за джерелами залучення; диверсифікація ресурсної бази за основними контрагентами; а також високі показники ефективності діяльності, що сприяє формуванню власних ресурсів і покращує фінансову стійкість банку. До загальних факторів, що обмежують рівень кредитного рейтингу, належить, зокрема, схильність банку до валютного та кредитного ризиків; незбалансованість активів та пасивів за строками до погашення; вплив негативних чинників на фінансовий ринок; а також невисока і нестабільна ділова активність в окремих секторах економіки, що може призвести до погіршення показників діяльності банку.

Нагадаємо, тільки в недавньому часі ОТП Банк став переможцем 17-го щорічного «Фінансового рейтингу газети «БІЗНЕС» у номінації «Найпрофесійніший банк»; посів 8-е місце в IV комплексному щорічному рейтингу «50 провідних банків України» за версією компанії «Фінансовий клуб»; посів 5-е місце в «Рейтингу наднадійності банків» за версією видання «Власний рахунок»; отримав звання Абсолютного Фаворита Успіху - 2014 в номінації «Споживчий кредит» та Фаворита Експертів - 2014 в номінації «Банк», а також інші нагороди.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація