UA

OTP Bank купує підрозділ AXA Банку в Угорщині

Угорський OTP Bank Plc. і AXA Bank Europe SA підписали угоду про купівлю підрозділу AXA Банку в Угорщині. За умовами угоди під управління OTP Bank переходять роздрібний і корпоративний кредитні та депозитні портфелі разом зі штатом співробітників AXA Банку.

Рішення про покупку портфеля AXA Банку є логічним кроком найбільшого угорського банку, лідера фінансового сектора цієї країни із часткою ринку більше 25%, в напрямку постійного пошуку можливостей нарощування обсягів кредитування на угорському ринку.

Орієнтований на обслуговування клієнтів роздрібного сегменту, АХА Банк пропонує інноваційні ощадні онлайн-рішення, а також є активним учасником ринку іпотечного кредитування. Таким чином, після завершення процедури купівлі іпотечний портфель OTP Bank збільшиться майже на 25%.

"Відповідно до стратегії збільшення ринкової частки в ряді країн присутності Групи, включаючи Угорщину, ми досліджуємо різні можливості. Придбання даного портфеля є важливим кроком для подальшої діяльності на угорському ринку. Ми впевнені, що клієнти АХА банку знайдуть для себе оптимальні рішення серед широкого спектру фінансових послуг, пропонованих ОТП Банком", - сказав Ласло Вольф, заступник генерального директора OTP Bank Plc.

Процес інтеграції завершиться по мірі отримання всіх необхідних погоджень контролюючих органів.

Сторони домовилися про нерозголошення фінансових деталей угоди.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація