UA

Міжнародні грантові програми мають вагоме значення для економічного відновлення, – експерт ОТП БАНК

Міжнародні грантові програми мають вагоме значення для економічного відновлення, – експерт ОТП БАНК

Для мікро-, малого та середнього бізнесу, а також для відновлення української економіки міжнародні програми мають велике значення. Про це розповів начальник управління розвитку продажів малим корпоративним клієнтам та мікро-бізнесу АТ «ОТП БАНК» Ігор Цимбал під час виступу на головній сцені Mind Entrepreneur Summit 2024.

«Зараз в Україні успішно діють міжнародні програми пільгового кредитування. Для їх отримання треба лише звернутися до банку, що співпрацює зі світовими партнерами, і одержати фінансування. Воно надається на вигідних умовах і враховує усі «болі» підприємців, які працюють під час війни», – зазначив експерт Банку.

Він навів приклад успішної співпраці АТ «ОТП БАНК» та Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу», що розпочалася у жовтні 2023 року: «У межах спільної програми ми профінансували 90 підприємств на майже 500 млн грн за ставкою 7% річних, що як мінімум вдвічі менше, ніж діючі на ринку процентні ставки завдяки її часткової компенсації за рахунок грантових коштів. Це були мікро-, малі і середні підприємства, що належать до однієї з таких цільових груп: релокований бізнес, бізнес, що постраждав від бойових дій, агробізнес, жінки в бізнесі».

Про залучення коштів для аграрного бізнесу розповів на практичній сцені заходу керівник альтернативних каналів продажів ОТП БАНК Павло Гузирь. За його словами, у 2023 році Банк профінансував посівну кампанію на 1,1 млрд грн, а цього року надав МСБ в агросекторі нові кредити на 600 млн грн. Він відзначив, що Банк є лідером ринку по роботі з фінансовими аграрними розписками, і основою цього успіху є скоринговий проєкт «АгроФабрика». Проєкт спрощує для сільгоспвиробників доступ до банківських кредитів, а також пропонує чимало партнерських програм із провідними виробниками насіннєвого матеріалу, добрив, засобів захисту рослин.

Олександр Расахацький, начальник відділу з управління клієнтським досвідом ОТП БАНК, розповів про важливість урахування клієнтських цінностей при розробці й підтримці усіх банківських продуктів і сервісів, незалежно від типу клієнта – фізична особа, підприємець, великий корпоративний клієнт тощо.

«Робіть регулярні опитування після того, як клієнт щось придбає, підключить сервіс, встановить застосунок тощо. Це наче регулярна здача крові для перевірки стану організму. Також важливими є чекапи – об’ємні дослідження, зокрема щодо рівня NPS – індексу підтримки споживача. Якщо треба вирішити бізнес-задачу, візуалізуйте клієнтський досвід, наприклад, створіть customer journey map – покрокові картинки того шляху, який проходить ваш клієнт», – порадив Олександр.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація