UA

ОТП БАНК будує власну систему довкільно-соціального управління

ОТП БАНК будує власну систему довкільно-соціального управління

Комплексна «зелена» трансформація в Україні набуває особливого значення та вже впливає на бізнес. АТ «ОТП БАНК» враховує тенденції, тож запланував ряд заходів у межах створення власної системи управління соціальними та довкільними питаннями (англ. Environmental and Social Management System), розповів ESG менеджер Банку Максим Олійник під час відкритого діалогу «Зелений» порядок денний для України: особлива роль та унікальні виклики для банків» за участі представників НБУ, EBRD, KSE та низки українських фінансових установ.

«ОТП БАНК активно працює в напрямку підтримки та розвитку «зелених» технологій та соціальної відповідальності українського бізнесу. Зараз розробляємо власну систему управління довкільними та соціальними питаннями, яка буде гармонізована з вимогами Європейського Союзу та допоможе Банку створити свій «зелений» портфель», - сказав М.Олійник.

За словами ESG менеджера, ОТП БАНК орієнтується на стандарти ЄС у сфері «зелених» і сталих технологій та практик, що направлені на зменшення ризиків та невизначеності, з якими інвестор стикається при фінансуванні таких проєктів. «У питанні підтримки «зелених» і сталих технологій та практик Банк має не тільки відповідати вимогам ЄС та Материнського Банку, а й чітко дотримуватись правил, які диктує Національний банк України, адже ESG стає необхідністю», - підкреслив він.

Як наголосив Максим Олійник, комплексна «зелена» трансформація відкриває доступ до ресурсів глобальних інвесторів та сучасних європейських технологій, що, своєю чергою, сприятиме розвитку економіки України та збільшуватиме кількість потенційних запитів на фінансування. ОТП БАНК, враховуючи це, а також бажання використати можливості, які відкриваються, напрацював ESG Стратегію, що передбачає:

  • створення та впровадження всіх складових системи управління соціальними та довкільними питаннями (політика щодо довкільних та соціальних питань, окремий канал комунікації, розбудова інституційної та кадрової спроможності);
  • створення окремих «зелених» продуктів та розбудову власного «зеленого» портфелю, враховуючи чітко визначені та верифіковані критерії сталості продуктів (EU Taxonomy, Climate Bonds Taxonomy, Sustainable Finance Framework та Green Loan Framework Материнського Банку);
  • інвентаризацію викидів парникових газів Банку та розробку заходів для зменшення вуглецевого сліду;
  • удосконалення навчальної програми щодо ESG та сталого розвитку для всіх працівників ОТП БАНК, а також інші задачі у сфері захисту довкілля та соціальної відповідальності Банку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація