UA

ОТП Банк підбив підсумки другого кварталу 2013 року

Чистий прибуток АТ «ОТП Банк» за підсумком другого кварталу 2013 року склав 5,95 млн грн. Чистий прибуток банку наростаючим підсумком з початку року досяг 11,8 млн грн, засвідчивши прибуткову діяльність OTP Bank. Чистий процентний дохід банку за результатами звітного періоду склав 449,2 млн грн. Чистий комісійний дохід за 2-ий квартал 2013 року склав 103,65 млн грн.

Активи банку за підсумками другого кварталу становили 19,91 млрд грн, залишившись практично на тому ж рівні порівняно з першим кварталом поточного року. Загальний кредитний портфель банку дещо зменшився до 13,8 млрд грн. Із них кредити та заборгованість юридичних осіб склали майже 8,9 млрд грн, кредити, видані фізичним особам, досягли 4,9 млрд грн, перевищивши показник минулого кварталу (4,7 млрд грн).

Зобов'язання банку за результатами 2-го кварталу 2013 року практично не змінилися порівняно з попереднім кварталом, склавши 16,7 млрд грн. Загальний депозитний портфель стабільно зафіксувався на позначці 9,2 млрд грн. Зокрема, кошти юридичних осіб, як і у попередньому кварталі, складали 3,5 млрд грн, і кошти фізичних осіб становили майже 5,7 млрд грн.

«Позитивний результат ОТП Банку у другому кварталі підтверджує той факт, що ми є активно діючим банком, який здійснює ефективну фінансово-кредитну політику. Наш прибуток є результатом низки заходів за напрямком споживчого кредитування, удосконалення сервісної моделі, впровадження нових продуктів та послуг для корпоративних клієнтів, реалізації синергії співпраці з іншими компаніями OTP Group в Україні тощо. Ми, як і раніше, підтримуємо стабільну капітальну позицію, гарантуючи надійність збережень і примноження заощаджень наших клієнтів», - відзначив Голова Правління АТ «ОТП Банк» Тамаш Хак-Ковач.

Регулятивний капітал банку на кінець 2-го кварталу 2013 року склав 3,9 млрд грн (при нормативній вимозі не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу станом на 12 липня 2013 року зафіксувався на рівні 20,64% (при нормативі 10%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація