UA

OTP Bank Plc. розширює свою присутність в Болгарії

Материнський банк OTP Group – OTP Bank Plc. – оголошує про те, що DSK Bank, болгарське дочірнє підприємство OTP Bank, підписав угоду про придбання 99,74% акцій Societe Generale Expressbank AD, болгарської дочірньої структури Société Générale Group, а також інших локальних дочірніх структур, що належать Групі.

Завдяки цьому придбанню OTP Group зміцнює свої ринкові позиції в Болгарії, стаючи ще більш сильним оператором в регіоні.

Виступаючи універсальним банком, що активно розвиває як роздрібний, так і корпоративний сегмент, Societe Generale Expressbank є сьомим за величиною банком на болгарському ринку з часткою ринку близько 6,7%.

Працюючи в Болгарії з 2003 року, OTP Bank незмінно демонстрував прибуткову діяльність. Нагадаємо, за підсумками роботи в першому кварталі 2018 року скоригований прибуток OTP Group після оподаткування склав 79,3 млрд форинтів, а внесок дочірнього банку OTP в Болгарії в цей результат перевищив 11 млрд форинтів.

Фінансове закриття операції заплановане на четвертий квартал 2018 року за умови отримання всіх необхідних регуляторних узгоджень.

Наряду з цією угодою Societe Generale і OTP Bank обговорюють укладення сервісної угоди, яка буде охоплювати надання взаємних послуг в різних областях (включаючи, але не обмежуючись, інвестиційний банкінг, ринки капіталу, фінансування і глобальні транзакційні банківські операції) в Албанії, Болгарії, Хорватії та Угорщині.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація