UA

OTP Group: майбутнє стратегічного гірничо-збагачувального комплексу і добробут його співробітників тепер залежить тільки від рішення депутатів

Майбутнє Овруцького гірничо-збагачувального комбінату (раніше іменованого «Кварцит»), який знаходиться в смт Первомайське, Овруцького району, Житомирської області, має визначитися на сесії Житомирської обласної ради, запланованій на 10.04.2014 року.

Нагадаємо, в січні 2013 року право власності на єдиний майновий комплекс ПАТ «Овруцький гірничо-збагачувальний комбінат «Кварцит»» перейшло до ТОВ «ОТП Факторинг Україна» (представник групи компаній OTP Group в Україні). З метою запуску новоствореного на базі ГЗК підприємства «Овруч Стоун» у повноцінну роботу, ОТП Груп була проведена робота з розробки бюджету підприємства, вивчення ринків збуту, ремонту устаткування, створення робочих місць. З 01.07.2013 року на підприємстві працевлаштовано 45 осіб, витрати ОТП Груп на підтримку кар'єра в нормальному стані склали 7,04 млн. грн., планові витрати на запуск підприємства складуть ще приблизно 7 млн. грн.

Крім того, враховуючи складну соціально-політичну ситуацію в Овруцькому районі, що супроводжувалася страйками та перекриттям трас, ОТП Груп прийняла рішення про викуп на торгах через державну виконавчу службу більшої частини готової продукції у ПАТ «ГОК «Кварцит», перерахувавши 1,227 млн. гривень для погашення заборгованості із заробітної плати співробітникам комплексу, залишеної колишніми власниками підприємства.

На жаль, доводиться відзначити, що перешкодою до подальших інвестицій з боку ОТП Груп послужили тривалі зволікання на стороні державних органів. Ще з вересня 2013 року на розгляді обласної ради перебуває питання про погодження отримання спеціального дозволу на розробку надр ТОВ «Овруч Стоун». Без отримання такого дозволу робота ТОВ «Овруч Стоуна» як гірничодобувного підприємства протизаконна.

Позитивне зрушення намітилося з приходом нової влади в регіоні – голова ОДА Сидір Кізін та голова облради Віталій Француз взяли питання відновлення роботи підприємства під свій особистий контроль. Це дозволило на черговому засіданні профільної комісії розглянути ситуацію навколо товариства «Овруч Стоун» і прийняти рішення рекомендувати обласній раді на найближчій сесії, яка відбудеться 10 квітня, надати погодження на видачу спеціального дозволу на користування надрами. Таким чином, тепер, 10 квітня, слово за депутатським корпусом.

ОТП Груп, як один із найбільших європейських інвесторів в Україні, сподівається і надалі на взаєморозуміння і підтримку влади всіх рівнів у Житомирському регіоні з метою відновлення повноцінної роботи містоутворюючого стратегічного підприємства і відродження нормального життя району.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація