UA

ОТП Банк розпочав розміщення облігацій на суму 1 млрд грн

АТ «ОТП Банк» прийняв рішення про публічне розміщення облігацій банку на загальну суму 1 млрд грн. Облігації будуть розміщуватись чотирма серіями «А», «», «С» та «D» по 250 тис. штук кожна. Номінальна вартість однієї облігації складає 1000 гривень.

Укладення договорів з першими власниками облігацій серії «A» розпочнеться 20 січня 2014 року і буде проводитися емітентом на фондовій біржі «Перспектива» безпосередньо без участі андерайтера. Для купівлі облігацій власник облігацій обов’язково повинен мати рахунок у цінних паперах, відкритий в одній з ліцензованих Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку депозитарних установ.

Фінансові ресурси, залучені від продажу облігацій, в повному обсязі будуть спрямовані на фінансування проектів з кредитування приватних та корпоративних клієнтів Банку.

Слід зазначити, що на 2014 рік ОТП Банком заплановано зростання корпоративного кредитного портфеля в основному за рахунок клієнтів агропромислового сектора та паливно-енергетичної галузі промисловості, та клієнтів малого та середнього бізнесу. Обсяг кредитів фізичним особам зросте в основному за рахунок споживчих кредитів.

Окрім прибуткової діяльності, високих показників капіталізації та ліквідності Банку, додатковим підґрунтям для розміщення облігацій стало надання ОТП Банку рейтинговим агентством «Кредит-Рейтинг» кредитного рейтингу на рівні uaA+ зі стабільним прогнозом. Нагадаємо, за методологією незалежного рейтингового агентства «Кредит-Рейтинг», позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaА характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Детальніше про умови емісії облігацій АТ «ОТП Банк» можна дізнатися з проспекту, опублікованого в офіційному видання Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку «Бюлетень. Цінні папери України» №1 (3798) 3 січня 2014 р., або на сайті ОТП Банку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація