UA

Офіційна позиція АТ «ОТП Банк» у справі групи компаній «Євротек»

Акціонерне товариство «ОТП Банк», керуючись політикою чесного і відкритого ведення бізнесу, звертає увагу громадськості на протизаконні дії, що вживаються групою компаній «Євротек» в особі її керівника Весельського Михайла Миколайовича (колишній офіційний власник торгових мереж «Арсен», «Фреш», «Союз» і «Квартал»), в ході кредитних взаємовідносин із Банком.

У 2008 році ОТП Банком був укладений Генеральний договір про надання кредиту з групою компаній «Євротек». Для забезпечення виконання своїх зобов'язань за кредитним договором група «Євротек» надала банку в іпотеку 8 одиниць нерухомого майна, а саме, торгові центри в різних містах України. Станом на сьогоднішній день заборгованість «Євротек» перед АТ «ОТП Банк» складає близько 315 000 000 грн (триста п'ятнадцять мільйонів гривень). Несумлінним боржником вже ініційовані процедури банкрутства 4-х юридичних осіб (ПрАТ «Євротек», ПП «Сіті-Ком», ПП «Типікон» та ПП «Фараон»), що є поручителями за даним кредитним договором, а ліквідаторами цих компаній призначені особи, які фігурували в попередній спробі привласнення кредитних коштів іншого банку. Вже незаконно відчужена частина майна, яка належала на праві власності поручителю ПП «Фараон», завдавши значних збитків Банку (при оціночній вартості майна 20 млн грн, воно було реалізовано через аукціон усього за 8 млн грн).

Виходячи з вищевикладеного та враховуючи попередні інциденти спроб керівника групи «Євротек» Весельського М.М. незаконного відчуження іпотечного майна в іншого кредитора, ОТП Банк наразі вже вживає всі законні заходи для недопущення реалізації подібного сценарію у відношенні Банку. Ми відкрито заявляємо, що будемо використовувати всі дозволені законом засоби захисту своїх правових інтересів і майна, включаючи звернення в правоохоронні органи, в суди всіх інстанцій та інформування громадськості з метою забезпечення прозорості і законності всіх процесів.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація