UA

ОТП Банк реалізує програму доступного фінансування для фермерів

Спираючись на передовий світовий досвід покращення доступу до фінансування для невеликих аграрних виробників і переробників сільгосппродукції, ОТП Банк спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) реалізував спрощений і прискорений підхід до фінансування фермерів у програмі «Агро-фабрика».

Спеціально розроблений підхід до аналізу сільгоспвиробників дозволяє приймати принципове рішення про кредитування за 1 день і здійснювати видачу кредиту в рекордно короткі для України терміни – протягом 7-10 днів. Також програма «Агро-фабрика» передбачає можливість кредитування агровиробників під оформлення виключно фінансової аграрної розписки, що зменшує витрати на оформлення застави. Разом з тим зменшені і вимоги до застави, оскільки у якості застави може використовуватись майбутній урожай.

Таким чином, завдяки програмі «Агро-фабрика» невеликі господарства, які займаються вирощуванням зернових та олійних культур, з банком оброблюваної землі від 500 до 5 000 га, отримують доступ до швидких грошей для посівної і збиральної кампанії на найбільш оптимальних умовах:

  • сума кредиту: від 2 000 000 до 8 000 000 грн;
  • типи фінансування: строковий кредит, відновлювальна кредитна лінія, авалювання векселів, гарантії на користь дистриб’юторів засобів захисту рослин, добрив та палива, факторинг;
  • термін: до 1 року.

«ОТП Банк та IFC вже більше року спільно працюють над розвитком ефективної системи для покращення доступу до фінансування для агровиробників. В результаті співпраці створена комплексна програма, яка допоможе фермерам отримати кредит у короткий термін. При чому фермери отримають гнучкий підхід ОТП Банку, оскільки зможуть скористатися різними інструментами, включаючи і такий новий інструмент як аграрні розписки», - зазначила Лія Сорока, керівник консультативної програми IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії».

«ОТП Банк, активно надаючи широкий спектр банківських послуг агробізнесу з 1998 року, щороку збільшує кількість представників цієї галузі в банку і прагне нарощувати обсяги агро-фінансування. Ми реалізували програму «Агро-фабрика» до весняної посівної кампанії, і вже у лютому ОТП Банком затверджено перші 50 мільйонів гривень. Та це лише початок», ‒ прокоментувала Алла Бініашвілі, Член Правління АТ «ОТП Банк».

Дотримуючись багаторічної стратегії розвитку кредитування і комплексного обслуговування аграріїв, ОТП Банк розробив широку лінійку продуктів, адаптовану під потреби представників саме цієї галузі – від Тарифного пакету «ОТП Агро» до спеціальних продуктів фінансування агробізнесу.


ОТП Банк реалізує програму доступного фінансування для фермерів

IFC, член Групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом розвитку, що зосереджує свою діяльність виключно в приватному секторі.

Україна стала членом IFC у 1993 році. Щоб допомогти українським компаніям стати визнаними лідерами у своїх галузях, IFC вже інвестувала більше ніж $3 мільярда, що включає як інвестиції з власних коштів, так і ресурси мобілізовані у інших інвесторів, у різні проекти в агробізнесі, фінансовому секторі, енергетиці та інфраструктурі. Консультативна діяльність є важливою невід’ємною складовою стратегії IFC – сприяти розвитку приватного сектору в Україні. Консультативні програми IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії» та «Аграрні розписки в Україні» впроваджуються у партнерстві з урядами Австрії, Угорщини та Швейцарії.

Додаткова інформація: www.ifc.org.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація