UA

У другому кварталі 2018 року ОТП Банк наростив прибуток до 964,1 млн грн

Згідно з даними фінансового звіту за МСФЗ за підсумками другого кварталу 2018 року ОТП Банк продовжив вести прибуткову операційну діяльність з позитивним фінансовим результатом в розмірі 351,4 млн грн, таким чином, наростивши прибуток з початку року до 964,1 млн грн.

Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді склав 266,4 млн грн, на 51,6 млн грн поліпшивши результат аналогічного періоду минулого року (214,8 млн грн). Чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» у звітному періоді склав 681,8 млн грн, досягнувши 1,26 млрд грн накопичувальним підсумком з початку року.

На фоні пожвавлення економічної активності в цілому і попиту на кредитний ресурс, зокрема, за результатами другого кварталу 2018 року, кредитний портфель ОТП Банку збільшився на 1 млрд грн, склавши 25,9 млрд грн. Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб, додавши 875 млн грн за квартал, склав 17,3 млрд грн. Обсяг кредитів, виданих фізичним особам, за підсумками другого кварталу склав 8,6 млрд грн, що являє собою приріст на 127,3 млн грн за квартал.

На фоні приросту залишків на рахунках фізичних осіб до 10,8 млрд грн (+ 602,1 млн грн за квартал), загальний депозитний портфель ОТП Банку під дією тимчасового чинника в кінці 2-го кварталу скоротився до 24,3 млрд грн. Зокрема, обсяг коштів юридичних осіб склав 13,6 млрд грн (- 16,43% за квартал).

Активи ОТП Банку за підсумками 2-го кварталу 2018 року склали 29,2 млрд грн.

«Наш бізнес - це кредитування, і зараз ми ще активніше нарощуємо обсяги кредитування, особливо українського бізнесу. Наприклад, в рамках унікальної програми для дрібних і середніх агровиробників «ОТП Агро-фабрика» ми вже профінансували сотні середніх агропідприємств. Крім того, тепер ОТП Банк випускає тендерні гарантії клієнтам протягом лише двох годин і повністю онлайн. Ми прагнемо пропонувати нашим клієнтам унікальні кредитні рішення, і якщо бізнес має потребу у фінансуванні - ми обов'язково її задовольнимо», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Регулятивний капітал ОТП Банку на кінець 2-ого кварталу склав 3,9 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 200 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу станом на 1 липня 2018 року зафіксувався на рівні 17,14% (при нормативі не менше 10%).

Показник поточної ліквідності ОТП Банку склав 59,94%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація