UA

Фінансовий результат ОТП Банку перевищив 2 млрд грн за підсумками 9 міс. 2021 р.

Фінансовий результат ОТП Банку перевищив 2 млрд грн за підсумками 9 міс. 2021 р.

Фінансовий результат ОТП Банку виріс за третій квартал п.р. на 0,8 млрд грн та за результатами 9 місяців перевищив 2 млрд грн, що на 36,5% перевищує показник прибутку банку за аналогічний період 2020 року.

Процентні доходи банку при цьому збільшилися на 1,2 млн грн до 3,3 млн грн, що більше за показник трьох кварталів 2020 року на 27% (0,7 млрд грн).

Збільшення відсоткового доходу банку було зокрема зумовлене значним приростом кредитного портфеля, насамперед корпоративним клієнтам, який з початку року збільшився на 3,3 млрд грн і перевищив 29 млрд грн, що на 43% (9 млрд грн) більше, ніж за період трьох кварталів попереднього року. Роздрібний кредитний портфель ОТП Банку зріс за третій квартал на 0,2 млрд грн до 10,2 млрд грн, що відповідає розміру портфеля за підсумками трьох кварталів 2020 р. У результаті загальний кредитний портфель банку зріс з початку року на 25% (8,0 млрд млрд грн) і на 28% за 12 місяців та практично сягнув 40 млрд грн. Загалом активи ОТП Банку зросли з початку року майже на 6 млрд грн (9,5%) та на 9 млрд грн (16%) за 12 місяців та за підсумками трьох кварталів ц.р. практично сягнули 65 млрд. грн.

Регулятивний капітал банку збільшився з початку року на 1,0 млрд грн (11%) до 9,6 млрд грн, що на 17% (1,4 млрд грн) більше, ніж розмір регулятивного капіталу за підсумками дев'яти місяців минулого року. Норматив адекватності капіталу станом на 30.09.21 р. був на рівні 22% (при обов'язковому нормативному значенні 10%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація