UA

Банківська система функціонує, розрахунки здійснюються, — НБУ

Банківська система функціонує, розрахунки здійснюються, — НБУ

Банківська система функціонує, розрахунки картками здійснюються, заборон на них немає, платіжні термінали працюють, повідомляє Національний банк України на своїй сторінці у Facebook. «Якщо вам кажуть про протилежне – це неправда», – стверджується у повідомленні.

Водночас клієнти банків можуть одержувати готівкові кошти у банкоматах, які, за можливості, підкріплюють готівкою інкасатори. Також готівку у сумі 6000 грн клієнти ОТП Банку – власники карток Mastercard можуть отримати у мережі партнерів, а саме на касах магазинів «Сільпо», «Фора», Fozzy, АЗК ОККО, мережі аптек «Ромашка», і 5000 грн на касах АЗС «Укрнафта». Готівкові кошти можна одержати при здійсненні покупок на суму від 1 коп. При використанні дебетних карток комісія відсутня, при використанні кредитних карток – відповідно до тарифів банку.

Втім НБУ закликає не ходити з великими сумами готівки по вулицях у воєнний час, щоб не наражати себе на небезпеку. «У цей непростий період кожен з нас може зробити свій внесок у фінансову оборону — надавайте перевагу розрахункам карткою у магазинах, на заправках та аптеках, поповнюйте безготівково мобільний рахунок та проводьте безготівкові перекази коштів.  

Такий крок допоможе зберегти життя інкасаторів, які поповнюють банкомати, захистить ваші кошти, дозволить зекономити ваш час на стояння у чергах. Долучайтеся до фінансової оборони країни!» – зазначається у повідомленні на сторінці НБУ у Facebook.


Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація