UA

«Готівковий валютний ринок знайшов свою стабільність», - експерт ОТП Банку

«Готівковий валютний ринок знайшов свою стабільність», - експерт ОТП Банку

Готівковий валютний ринок знайшов свою стабільність у коридорі 39-40 грн/дол.США, хоча й можливі виходи з коридору на деякий час, як було з пробиттям курсу до рівнів 38,50 грн/дол.США, - так прокоментував дилер Департаменту глобальних ринків OTP Bank Антон Курінний ситуацію на валютному ринку України.

«Мінімальний рівень котирувань долара США ми могли спостерігати 2 лютого – на рівні 38,40-38,50 грн/дол.США. Після цього готівковий курс повернувся до рівня 39,00 грн/дол.США. Основними факторами для зміцнення національної валюти є дефіцит готівкової гривні та достатня пропозицію іноземної валюти, швидше за все за рахунок перепродажів після закінчення 3-місячних валютних депозитів, завдяки яким населення може хеджувати свої валютні ризики і навіть заробляти, адже це доволі дохідний інструмент з невисоким ризиком (навіть у військовий час). Можливо, готівкову валюту почали продавати аграрії перед сезонними роботами і забирати гривню з ринку», - зазначив він.

За словами А.Курінного, регулятор продовжує підтримувати гривню, виходячи з інтервенціями з продажом доларів США. «НБУ щодня бере участь у торгах на міжбанківському валютному ринку України. За лютий було продано близько 2,7 млрд дол. США. У середньому продається 600-700 млн доларів на тиждень», - розповів він.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація