UA

Понад 100 підприємств ММСБ зможуть отримати фінансування ОТП Банку за унікальними умовами у межах програми з USAID

Понад 100 підприємств ММСБ зможуть отримати фінансування ОТП Банку за унікальними умовами у межах програми з USAID

Понад 100 підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу зможуть отримати фінансування в ОТП Банку за унікальними умовами у межах Проєкту USAID «Реформування фінансового сектору». Про це повідомив Павло Гузир, керівник проєктів альтернативних каналів продажів «Агрофабрики» ОТП Банку на спільному вебінарі з компанією «Агріаналітика», що відбувся у прямому ефірі у Фейсбуці.

За умовами спільної програми з USAID, ОТП Банк з жовтня п.р. пропонує новий інноваційний продукт – кредитування мікро-, малого та середнього бізнесу з кількістю працівників до 250 осіб на поповнення обігових коштів для здійснення основної діяльності з компенсацією процентної ставки за рахунок гранту від USAID, завдяки чому ставка для позичальників складе 7% річних строком на 12 місяців.

Як повідомив П. Гузир, програма передбачає кредитування за компенсованою ставкою релокованого бізнесу, критичних галузей економіки, підприємств, що постраждали від агресії рф, та підприємств з істотною часткою жінок у структурі власності. «Ключова галузь України – агробізнес – підпадає під категорію «критична галузь», тож є ключовим споживачем програми. Тому агровиробники можуть отримати фінансування на цих унікальних умовах», — наголосив він.

Одночасно ОТП Банк запровадив інноваційний продукт – поєднання в одній пропозиції умов гранту USAID та приватного партнерства з основними постачальниками товарно матеріальних ресурсів для проведення посівної кампанії, серед яких – основні гравці ринку з постачання засобів захисту рослин, насіння та добрив. Як зазначив П.Гузир, «ця пропозиція є унікальною, адже агровиробники можуть оформити за нею фінансування на постачання продукції від партнерів банку за річною ставкою 0,1% річних строком на 12 місяців».

За його словами, програма набула великої популярності серед клієнтів: банк отримав багато запитів на фінансування, багато замовлень знаходиться у роботі, укладено перші кредитні угоди.

П. Гузир також повідомив, що у межах спільної програми з USAID є напрям з надання факторингового фінансування за найнижчою на ринку ставкою – 7% річних, також завдяки компенсації за рахунок гранту. Це буде ефективним рішенням з фінансування для поповнення обігових коштів та покриття касових розривів для великих торгових мереж, роздрібних, фармацевтичних та ін., які працюють з авансовими платежами, у т.ч. постачальників ТМР для агровиробників на умовах відстрочки платежу.

«Це найкращі цінові умови фінансування малих та середніх підприємств на ринку. Поки загальну суму факторингового фінансування у межах вказаної програми заплановано у сумі 100 млн грн, фінансування у формі відновлюваної кредитної лінії – у сумі 430 млн грн. Але зважаючи на попит та оперативність в утилізації вищевказаних лімітів ми будемо звертатися до USAID з пропозиціями продовження програми співробітництва», — підкреслив банкір.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація