UA

Корпоративне та роздрібне кредитування ОТП Банку вийшло на високий рівень у 2023 році – Р.Масик

Корпоративне та роздрібне кредитування ОТП Банку вийшло на високий рівень у 2023 році – Р.Масик

Кредитування корпоративного бізнесу та роздрібне кредитування ОТП Банком у гривневому еквіваленті вдалося вивести на високий рівень у 2023 році.

Про це розповів начальник управління фінансового контролінгу ОТП Банку Роман Масик під час круглого столу на тему: «Що 2024 рік готує банківській системі», організованого «Фінансовим клубом».

«Якщо говорити про корпоративний бізнес, то на початку цього року ми більше співпрацювали з тими клієнтами, з якими вже є кредитна історія, але наразі розглядаємо і нових клієнтів також. Кредитуємо реальний сектор економіки, сільське господарство. Наші продукти розвиваються, ставки пішли вниз, попит клієнтів збільшився. Результати двох останніх місяців роботи у гривневому еквіваленті маємо майже довоєнні», - сказав банкір.

За його словами, обсяги роздрібного кредитного портфеля також перестали знижуватися. Якщо на початку цього року Банк починав зі споживчого кредитування у невеликих масштабах, то згодом поновив видачу кредитів готівкою й оформлення кредитних карток для нових клієнтів. «Бачимо, що кредитна політика поступово розконсервовується. І якщо говорити про іпотечне кредитування ще зарано, то пожвавлення автомобільного кредитування побачимо найближчим часом», - додав Р.Масик.

Як зазначив начальник управління фінансового контролінгу ОТП Банку, загалом 2023 рік зменшив рівень невизначеності, дав можливість Банку систематизувати свою роботу з урахування нинішніх реалій. Так само дав змогу клієнтам оцінити ситуацію та підштовхнув задуматися про довгострокову перспективу розвитку бізнесу й здійснення вагомих покупок.

Р.Масик прогнозує продовження цієї позитивної тенденції у наступному році.

«Банк підготувався до різних можливих ситуацій. Ми інвестували у технології, у безперебійність своєї діяльності. Упевнений, що наступний рік пройдемо з високо піднятою головою», - підкреслив він.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація