UA

Невелика різниця між готівковими та безготівковим курсами валют зберігатиметься – експерт ОТП Банку

Невелика різниця між готівковими та безготівковим курсами валют зберігатиметься – експерт ОТП Банку

На валютному ринку України постійно зберігатиметься невелика різниця між готівковими та безготівковим курсами, таку думку висловив дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний у колонці виданню The Page.

«Державі вигідно підтримувати збалансований курс. Частково це обмежує доходи бюджету від податків, але дозволяє заощаджувати на зовнішніх запозиченнях та їхньому обслуговуванні. Різкого падіння гривні не прогнозується, при цьому невелика різниця між готівковими та безготівковим курсами зберігатиметься. Спред (різниця між курсами продажу і покупки валюти) може коливатися у межах 50-70 копійок», – вважає А.Курінний.

Він розповів, що у державний бюджет на 2024 року закладений прогнозний курс на рівні 40,7 грн/дол., але це розрахунковий показник, який може відрізнятися від фактичного курсу, і багато в чому ситуація залежатиме від об'ємів макрофінансової допомоги від ЄС та США.

За словами А.Курінного, коливання на офіційному валютному ринку минулого року було зрозумілими. За рахунок активних інтервенцій регулятора гривня протягом трьох перших кварталів посилила свої позиції до рівня 36,00 грн/дол., але згодом повернулася до межі 37,00-37,30 грн/дол. У четвертому кварталі НБУ запровадив новий курсовий режим. Підвищений попит на валюту спостерігався лише в перші дні керованої гнучкості.

«Нацбанк шляхом продажу в середньому 2-3 млрд доларів США щомісяця згладжує стрибки та підтримує гривню. Його наміри у майбутньому зберігати активну присутність на валютному ринку дає підстави розраховувати на певну стабільність», – зазначив дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація