UA

За участю ОТП Банку – Кіровоградщина теж у тренді впровадження агророзписок

ОТП Банк активно підтримує ініційоване урядом і Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) впровадження агророзписок на всій території України. Так, в кінці лютого було надано фінансування за першою аграрною розпискою в Кіровоградській області. Фінансовий інструмент було укладено між АТ "ОТП Банк" та ПП "Агрофірма "СЛАВУТИЧ".

Так, генеральна угода про надання фінансування на поповнення обігових коштів між ОТП Банком та ПП "А/Ф "СЛАВУТИЧ" була урочисто укладена на презентації проекту "Аграрні розписки в Україні", яка проводилася IFC за підтримки Кіровоградської обласної адміністрації в Торгово-промисловій палаті 2 лютого 2018 року. Після технічного підключення нотаріусів Кіровоградщини до реєстру аграрних розписок, 23 лютого була підписана перша в Кіровоградській області аграрна розписка, яка дозволила ввести в дію раніше укладену Генеральну угоду, а клієнту Банку – отримати фінансування на посівну.

Варто відзначити, що рішення про надання фінансування та підготовка ОТП Банком відповідних договорів були здійснені у надзвичайно оперативний термін – протягом п’яти робочих днів. Така, безпрецедентна за строками, можливість отримання фінансування з'явилася завдяки новому проекту ОТП Банку - "Агро-фабрика", у якій всі процеси налаштовані за унікальним для ринку прискореним і спрощеним алгоритмом.

З моменту впровадження аграрних розписок в Україні, ОТП Банк уклав 45 аграрних розписок на загальну суму 200 млн гривень. Аграрії Хмельницької, Миколаївської та Кіровоградської областей разом з ОТП Банком стали першими випробувачами нового, дієвого інструмента залучення позикових коштів. Банк докладає ресурси і використовує всі можливості задля забезпечення сільгоспвиробників необхідними банківськими продуктами і фінансуванням.

Нагадаємо, в рамках роботи Агро-фабрики в 2017 році ОТП Банк став Банком №1 за розміром портфеля фінансових аграрних розписок у сумі 131 млн грн. У 2018 році Агро- фабрика планує підписати 1 мільярд гривень кредитних лімітів більш ніж з 200 фермерськими господарствами.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг», недержавний пенсійний фонд «Фріфлайт» та відкритий пенсійний фонд «ОТП Пенсія».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація