UA

Рейтинг стійкості банків за версією порталу Мінфін підтвердив надійність і високу лояльність вкладників ОТП Банку

Портал «Мінфін» підбив підсумки Рейтингу стійкості банків за третій квартал 2014 року, за результатами якого АТ «ОТП Банк» в черговий раз увійшов у десятку кращих банків країни.  

В даному рейтингу банки ранжувались на підставі оцінки їх стресостійкості та лояльності вкладників. Оцінка стресостійкості банку формувалася на підставі показників: якість активів, якість фондування, прибутковість, ліквідність, достатність капіталу. А лояльність вкладників відображала прихильність клієнтів банку до його депозитних продуктів та успішність банку в роздрібному сегменті депозитного ринку, яка визначалася часткою банку на ринку роздрібних депозитів, абсолютним і відносним зростанням роздрібного портфеля вкладів за квартал, досвідом роботи банку на ринку і платіжною репутацією банку. За показником лояльності вкладників ОТП Банк отримав одну з найвищих оцінок в рейтингу.

«На наш погляд, головною складовою цього рейтингу є оцінка лояльності вкладників, зі якою ОТП Банк заслужено отримав один з найвищих результатів (4,6 за 5-бальною шкалою). Це ще раз підтвердило той факт, що ми орієнтовані на побудову довгострокових відносин із клієнтами і надання високої якості обслуговування. У свою чергу, це дозволяє банку утримувати одну з найстабільніших баз клієнтів і бути лідером з притоку вкладів населення - навіть на тлі відтоку по системі!», - акцентував Володимир Мудрий, член Правління АТ «ОТП Банк».

Останнім часом, очевидно у зв’язку із занепокоєністю населення з приводу стабільності фінансових установ, у медіа просторі з'являється все більше рейтингів банків. У рейтингах можуть використовуватися різні методики, але коли оцінка ґрунтується на реальних об'єктивних показниках, ОТП Банк незмінно демонструє високий результат. Так, за результатами Рейтингу надійності українських банків за перше півріччя 2014 року за версією видання «Forbes Україна», АТ «ОТП Банк» посів 5 місце серед 29 найбільших банків. Також ОТП Банк удостоївся найвищого рівня надійності банківських депозитів «rd.1» (pi) за результатами Рейтингу надійності банківських депозитів за перше півріччя 2014 року, складеного Рейтинговим агентством «Стандарт-Рейтинг». У «Рейтингу наднадійності банків» видання «Власний рахунок» ОТП Банк увійшов у четвірку кращих і т.д.

У той же час, кращим «рейтингом» для ОТП Банку незмінно є довіра вкладників, а головною метою - забезпечення фінансової бази для продовження стабільної діяльності та якісного обслуговування клієнтів.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація