UA

ОТП Банк стає банком-агентом Фонду гарантування вкладів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд гарантування) провів процедуру відбору банків, через які здійснюватимуться виплати гарантованих сум відшкодувань за вкладами на 2014-2015 роки. За результатами відбору, АТ «ОТП Банк» включено до переліку банків – агентів Фонду гарантування.

Умови та загальна сума відшкодувань у процесі взаємодії між ОТП Банком та Фондом гарантування визначатимуться додатковими угодами на кожний «транш» виплат.

«Те, що ОТП Банк акредитовано на здійснення функцій банку-агенту Фонду гарантування вкладів, не тільки говорить про нашу відмінну капітальну позицію і фінансові можливості, а й відображає соціальну відповідальність, нашу залученість до вирішення актуальних питань суспільства. Ми свідомо беремо на себе цей обов‘язок, адже розуміємо, що як банку, який планує продовжувати працювати на українському ринку, саме нам необхідно повертати довіру розчарованих вкладників до банківської системи», - відзначив Володимир Мудрий, член правління АТ «ОТП Банк».

Нагадаємо, більш ніж стабільний стан ОТП Банку підтверджується як усіма фінансовими показниками, так і незалежними рейтинговими оцінками (зокрема, рейтинги надійності банків за версіями «Forbes Україна», «Стандарт-Рейтинг», «Власний рахунок», «Новое время» тощо). ОТП Банк утримує відмінні позиції капіталізації і ліквідності, а також рівня резервування для забезпечення стабільної роботи фінансової установи. Так, регулятивний капітал Банку на кінець 3-ого кварталу склав 3,1 млрд грн (при нормативній вимозі не менше 120 млн грн). Показник поточної ліквідності Банку склав 93,9%, майже в 2,5 рази перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Детальніше про діяльність та пропозиції ОТП Банку можна дізнатися на сайті або по телефону Інформаційного центру ОТП Банку 044 490 05 00.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація