UA

ОТП Банк – ще одне підтвердження надійності

Видання «Новий час» склало власний Рейтинг надійності банків з метою виявити кращі банки для надійного зберігання вкладів за найважливішим фінансовим факторам привабливості для вкладників. За результатами оцінки діяльності банків, АТ «ОТП Банк» увійшов до десятки найбільш надійних.

При розрахунку рейтингу використовувався комплекс фінансових індикаторів, які можна розрахувати на основі відкритої інформації, серед яких – показники капіталізації, ліквідності, рентабельності, фондування з урахуванням факторів підтримки акціонерів. Доповнили картину такі якісні показники, як прозорість діяльності банку, збалансованість ризик-менеджменту, репутація банку, його менеджменту та акціонерів, а також довіра вкладників.

ОТП Банк об'єктивно підтримує високі показники капіталізації і ліквідності, а підтримка європейської материнської компанії забезпечила додатковий фактор надійності і, як наслідок, високу позицію в рейтингу.

«Такі рейтинги зазвичай покликані допомогти громадянам з вибором банку для надійного зберігання заощаджень. В рейтингах можуть використовуватися різні методики, але коли оцінка ґрунтується на реальних об'єктивних показниках, ОТП Банк незмінно демонструє високий результат. Водночас, кращим рейтингом і нагородою для нас є довіра наших вкладників », - зазначив Володимир Мудрий, Член Правління АТ «ОТП Банк».

Більш ніж стабільний стан ОТП Банку підтверджується як усіма фінансовими показниками, так і незалежними рейтинговими оцінками. Так, за результатами Рейтингу надійності українських банків за перше півріччя 2014 року за версією видання «Forbes Україна», АТ «ОТП Банк» посів 5 місце серед 29 найбільших банків. Також, ОТП Банк удостоївся найвищого рівня надійності банківських депозитів «rd.1» (pi) за результатами Рейтингу надійності банківських депозитів за перше півріччя 2014 року, що складається Рейтинговим агентством «Стандарт-Рейтинг». А за результатами «Рейтингу наднадійності банків» видання «Власний рахунок», ОТП Банк увійшов до четвірки кращих.

Слід зазначити, що в дотриманні високих стандартів ведення бізнесу український ОТП Банк є «послідовником» свого материнського банку, найбільшого банку в Угорщині OTP Bank Plc. Так, OTP Bank Plc. успішно пройшов загальноєвропейський стрес-тест 2014 року, результати якого в черговий раз підтвердили, що банк перевершує встановлені критерії достатності основного капіталу та якості активів, а також володіє ресурсами для підтримки задовільних показників навіть при несприятливому сценарії розвитку економіки.

Детальніше про діяльність та пропозиції ОТП Банку можна дізнатися на сайті або по телефону Інформаційного центру ОТП Банку 044 490 05 00.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація