UA

Уроки фінансової грамотності від ОТП Банку

В рамках Всеукраїнського тижня фінансової грамотності та Всесвітнього дня заощаджень регіональним відділенням АТ «ОТП Банк» в місті Ужгороді за підтримки Управління Національного банку України в Закарпатській області було організовано зустріч з педагогічним колективом Ужгородського вищого комерційного училища від Київського економічного торговельного інституту.

Найнагальнішим завданням, на думку організаторів заходу, зокрема, експерта з альтернативних каналів продажів ОТП Банку Миколи Грицьків, наразі є стимулювання обачної та свідомої поведінки при веденні особистих фінансів. Адже від поводження громадян з фінансовими ресурсами залежить стабільність фінансової системи України, що опосередковується такими економічними факторами, як ринковий курс національної валюти, баланс депозитів і кредитів, ліквідність банківської системи як джерело фінансування економіки тощо. Таким чином, фінансова обізнаність населення має сприяти стійким темпам економічного розвитку та побудові заможного суспільства. Саме це ознаменувало тему даної зустрічі.

Під час виступів і обговорень на зустрічі аудиторія дійшла згоди, що молодь – це та категорія населення, яка найближчим часом стане найважливішим споживачем фінансових послуг та формуватиме вимоги клієнтів до банківської системи. Вона є носієм прогресивної свідомості, але водночас не дуже замислюється про необхідність заощаджень. Тому головним завданням при спілкуванні зі студентами є пояснення їм важливості планування фінансового майбутнього.

«Фінансова грамотність має безпосередній вплив на добробут наших клієнтів, а, відповідно, і на стабільність як банківської системи, так і національної економіки в цілому. Низький рівень фінансової освіченості – це проблема населення багатьох країн, в тому числі і українців. Багатьом сім’ям не вдається зважено планувати свій бюджет і раціонально використовувати корисні банківські продукти. Для того, аби допомогти людям отримати фінансову стабільність та незалежність в майбутньому, ОТП Банк послідовно підтримує програми з підвищення фінансової грамотності», — зазначив Сергій Федина, керуючий регіонального відділення АТ «ОТП Банк» у місті Ужгороді.

Зокрема, для підвищення обізнаності клієнтів щодо банківських продуктів та сервісів, висвітлення особливостей взаємодії між банком та клієнтом, а також застереження щодо безпечного використання платіжних карток тощо ОТП Банком був розроблений спеціальний онлайн курс для клієнтів.

Детальніше про діяльність та пропозиції ОТП Банку можна дізнатися на сайті або по телефону Інформаційного центру ОТП Банку 044 490 05 00.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація