UA

ОТП Банк удостоєний найвищої оцінки надійності банківських депозитів

ОТП Банк удостоєний найвищої оцінки надійності банківських депозитів

Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» підвело підсумки чергового Рейтингу надійності банківських депозитів, що визначається на щоквартальній основі з метою виявити кращі банки для надійного зберігання вкладів за портфельним принципом. За результатами рейтингу за перше півріччя 2014 року, АТ «ОТП Банк» посів високу позицію, удостоївшись найвищого рівня надійності банківських депозитів «rd.1» (pi).

При розрахунку рейтингу надійності банківських вкладів використовувався комплекс фінансових індикаторів, серед яких - показники ліквідності, капіталізації, рентабельності з урахуванням факторів підтримки акціонерів.

Так, не дивлячись на посилення вимог до учасників рейтингу у зв'язку з погіршенням макроекономічних показників, за підсумками першого півріччя ОТП Банк продемонстрував оптимальне поєднання всіх фінансових показників і, як наслідок, високу позицію в рейтингу.

«В нинішніх турбулентних умовах, клієнтам необхідні орієнтири, на яких можна ґрунтуватися при виборі банку для надійного зберігання заощаджень. Експерти сходяться на думці, що найбільш об'єктивними фінансовими чинниками є ті, які можна оцінити на основі відкритої інформації, а саме: ліквідність, капітал та підтримка акціонера. Ці показники у ОТП Банку дають всі підстави розглядати наш банк як один з найбільш надійних банків на українському ринку. А динаміка притоку гривневих вкладів населення в ОТП Банку служить ще одним підтвердженням цьому», - зазначив Володимир Мудрий, Член Правління АТ «ОТП Банк».

Нагадаємо, за підсумками першого півріччя 2014 року, регулятивний капітал Банку склав 3,3 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу (Н2) станом на 1 липня 2014 зафіксувався на рівні 14,13% (при нормативі 10%). Показник поточної ліквідності Банку на 1 липня 2014 склав 86,31%, більш ніж в два рази перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Більш ніж стабільний стан ОТП Банку підтверджується як усіма фінансовими показниками, так і незалежними рейтинговими оцінками. Так, за результатами Рейтингу надійності українських банків за перше півріччя 2014 року по версії видання «Forbes Україна», АТ «ОТП Банк» посів 5 місце серед 29 найбільших банків, активних на роздрібному депозитному ринку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація