UA

ОТП Банк увійшов у ТОП-5 найбільш надійних банків країни за версією Forbes

Forbes Україна опублікував черговий Рейтинг надійності українських банків, який складається виданням кожні півроку з метою виявити кращі банки по найважливішим фінансовим факторам привабливості для вкладників, які можна розрахувати на основі відкритої інформації. За результатами рейтингу за перше півріччя 2014 року, АТ «ОТП Банк» посів 5 місце серед 29 найбільших банків, активних на роздрібному депозитному ринку.

При розрахунку рейтингу надійності банківських вкладів використовувався комплекс фінансових індикаторів, серед яких – показники ліквідності, капіталізації, рентабельності, з урахуванням факторів підтримки акціонерів і ризиків країн їхнього походження.

Так, за підсумками першого півріччя ОТП Банк продемонстрував оптимальне поєднання всіх фінансових показників, а підтримка європейської материнської компанії забезпечила додатковий фактор надійності і, як наслідок, лідируючу позицію в рейтингу поряд з державними банками.

«Це добре, що видання почали звертати увагу на реальні ключові показники діяльності банків. Капітал і ліквідність дійсно формують надійність, платоспроможність і ефективність бізнес-моделі банку. Більш повна картина перспектив банку доповнюється інформацією про акціонерів банку та їхню стратегічну націленість підтримувати фінансову установу. На мій погляд, саме ці три критерії: ліквідність, капітал та підтримка акціонера – сьогодні виступають основними, адекватними параметрами при оцінці надійності банку, на які слід звертати увагу», – зазначив Володимир Мудрий, Член Правління АТ «ОТП Банк».

Нагадаємо, за підсумками першого півріччя 2014 року, регулятивний капітал Банку склав 3,3 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу (Н2) станом на 1 липня 2014 зафіксувався на рівні 14,13% (при нормативі 10%). Показник поточної ліквідності Банку на 1 липня 2014 склав 86,31%, більш ніж в два рази перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Детальніше про діяльність та пропозиціях ОТП Банку можна дізнатися на сайті або по телефону Інформаційного центру ОТП Банку 044 490 05 00.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація