UA

ОТП Банк став лідером за приростом депозитів фізичних осіб в національній валюті у першому півріччі

За 6 місяців 2014 року пасиви фізичних осіб в національній валюті АТ «ОТП Банк» зросли на 29,7% на фоні 13% відтоку коштів населення по банківській системі.

За січень-червень 2014 року приріст пасивів у національній валюті в ОТП Банку склав 624 млн грн, що істотно перевищує результат тих інших трьох установ із Топ-30 банків (за активами), які продемонстрували притік депозитів. Навіть у складному червні місяці ОТП Банк зумів збільшити обсяг коштів населення у гривні на 167 млн грн (+ 6,53% приросту портфеля).

«Отримані результати ще раз переконливо доводять те, що у такі переломні моменти ключовим фактором вибору для споживачів стає фактор довіри. Не ставки, які в ОТП Банку завжди були помірними, не екстравагантні промоційні кампанії – а саме довіра, яка базується на репутації, зваженості кредитно-фінансової діяльності і відкритості банку», - прокоментував динаміку депозитного портфеля Володимир Мудрий, член правління АТ «ОТП Банк».

Нагадаємо, за підсумками 2-го кварталу 2014 року, активи ОТП Банку збереглися на рівні 21,1 млрд грн. Загальний депозитний портфель ОТП Банку в другому кварталі збільшився до 11,5 млрд грн з 10,4 млрд грн у попередньому кварталі. Зокрема, кошти юридичних осіб зросли до 4,6 млрд грн; по залишках на рахунках фізичних осіб зафіксовано значний приріст до 6,9 млрд грн.

Про більш ніж стабільний фінансовий стан ОТП Банку також свідчать і основні фінансові показники - капіталізації та ліквідності. Так, регулятивний капітал Банку на кінець другого кварталу склав 3,3 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу (Н2) станом на 14 липня 2014 року зафіксувався на рівні 14,13% (при нормативі 10%). Показник поточної ліквідності Банку на 1 липня 2014 року склав 86,31%, більш ніж у два рази перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Крім того, цього року ОТП Банк удостоївся перемоги у II Міжнародному конкурсі «Банк, якому довіряють - 2014» у номінації «Найбільш надійний та стійкий банк» за версією спеціалізованого видання «Банкір».

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація