UA

ОТП Банк увійшов у ТОП-5 найбільш стійких банків країни

Портал «Мінфін» підбив підсумки Рейтингу стійкості банків за перший квартал 2014 року. Так, за результатами щоквартальної оцінки діяльності банків АТ «ОТП Банк» посів 5-е місце серед 55 фінустанов країни, включених до рейтингу.

Банки оцінювалися за 5-бальною шкалою залежно від показників, що характеризують їх стресостійкість та лояльність вкладників. В оцінці враховувалися якість активів, ліквідність, можливість зовнішньої підтримки, приріст вкладів, платіжна репутація та інші параметри. У рейтингу використовувалися дані офіційної звітності банків станом на 1 квітня 2014 року. При складанні середньої експертної оцінки враховувалися думки аналітиків інвестиційної компанії Dragon Capital, рейтингових агентств «Експерт-Рейтинг», «Кредит-рейтинг», IBI-Rating, а також аналітичної групи Da Vinci AG.

«ОТП Банк заслужено отримав одну з найвищих оцінок за позицією «лояльність вкладників», оскільки банк орієнтований на побудову довгострокових взаємин з клієнтами банку і надання високої якості обслуговування. Це дозволяє нам утримувати одну з найстабільніших баз клієнтів, які забезпечують великі залишки на поточних рахунках і депозити в банку на дуже конкурентних умовах. Перші 4 місяці 2014 року це відмінно продемонстрували: вклади фізичних осіб у національній валюті в ОТП Банку зросли на 14%, в той час як, за статистикою НБУ, по банківській системі цей показник склав падіння на 13%. З Топ-30 банків (за активами) за січень-квітень 2014 року приріст вкладів фізичних осіб у національній валюті показали лише 3 банки (в сумі 182 млн грн), при цьому обсяг вкладів фізичних осіб у гривні в ОТП Банку збільшився на 179 млн грн, забезпечивши 98% приросту вибірки банків. Показник місячного приросту вкладів фізичних осіб в ОТП Банку за травень 2014 року наближається до 300 млн грн», - зазначив Тарас Проць, Член Правління АТ «ОТП Банк».

Детальніше з рейтингом можна ознайомитися на сайті джерела.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація