UA

OTP Group: зроблено ще один крок до розвитку Овруцького гірничо-збагачувального комплексу

10 квітня, на черговій сесії Житомирської обласної ради депутатами було розглянуто ситуацію Овруцького гірничо-збагачувального комбінату (раніше іменованого «Кварцит»), який знаходиться в смт Первомайське, Овруцького району, Житомирської області. За результатом розгляду питання було прийнято рішення  надати погодження на видачу спеціального дозволу на користування надрами товариству «Овруч Стоун», засновником якого є європейська фінансова група OTP Group.

Нагадаємо, в січні 2013 року право власності на єдиний майновий комплекс ПАТ «Овруцький гірничо-збагачувальний комбінат «Кварцит»» перейшло до ТОВ «ОТП Факторинг Україна» (представник групи компаній OTP Group в Україні). Для управління активом було створено підприємство «Овруч Стоун».

На сьогодні ОТП Груп вже інвестувала в підтримку підприємства в належному стані, в розробку ринків збуту, формування управлінської структури і у поточний ремонт обладнання близько 7,040 млн грн. Крім того, європейський інвестор зробив безпрецедентний в Україні крок, перерахувавши 1,227 млн грн для погашення боргів із заробітної плати мешканцям смт. Першотравневе, які їм заборгував колишній власник ГЗК «Кварцит».

Дотримуючись міжнародних бізнес-практик, а також задля покращення соціальної обстановки у регіоні, ОТП Груп презентувала інвестиційний план розвитку та вже зробила працівникам ГЗК «Кварцит» пропозицію працевлаштування на заснованому інвестором підприємстві «Овруч Стоун» після проходження професійної атестації.

«Ми вітаємо таке позитивне зрушення у цьому питанні, яке стало можливим з приходом нової влади в регіоні. Адже керівництво облради і обласної державної адміністрації стало дійсно опікуватися відновленням роботи підприємства і наданням можливості відповідальному інвестору, яким є ОТП Груп, реалізувати інвестиційний план, покликаний відновити функціонування містоутворюючого підприємства. Сподіваємося, справу буде доведено до кінця, і вже найближчим часом «Овруч Стоун» зможе отримати решту необхідних дозволів і шляхом ефективної господарської діяльності почати забезпечувати і внески до районного бюджету, і добробут працівників», - відзначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк», який є флагманом ОТП Груп в Україні.

Аналогічні сподівання має і регіональна влада. Як зазначив голова Житомирської обласної ради Віталій Француз, «На території області є десятки зареєстрованих підприємств, яким надані дозволи на користування надрами, але вони не діють. Тому надалі обласна рада буде надавати дозволи лише тим підприємствам, які по-господарськи працюватимуть, створюватимуть робочі місця, забезпечуватимуть вчасну і гідну заробітну плату, наповнюватимуть місцеві бюджети, дбатимуть про добробут території. На одній із останніх сесій депутати ухвалили рішення щодо надання дозволу на користування надрами ТОВ «Овруч Стоун». Обговорення цього питання тривало близько години, адже депутати хочуть, щоб заборгованість по зарплаті, яку допустили попередні власники, була погашена. Сподіваємося, що наше рішення буде виправдане, а доказом цьому стане соціально-економічний розвиток територіальної громади».

Таким чином, враховуючи конструктивну позицію ОТП Груп у питанні відновлення роботи підприємства, група сподівається і на подальшу підтримку місцевої влади в питаннях запуску і роботи підприємства.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація