UA

ОТП Банк – надійний банк, який не потребує рефінансування НБУ. Скільки таких в Україні?

Незважаючи на критично складні часи для банківської системи та всієї країни, АТ «ОТП Банк», один із небагатьох, продовжує стабільну роботу, долаючи труднощі виключно власними силами, володіючи достатнім капіталом і ліквідністю і не звертаючись за фінансовою допомогою від регулятора.

Банківська система України зіткнулася з черговою кризою, безперебійно працювати в умовах якої виходить далеко не у всіх банків. ОТП Банк, що належить до східноєвропейської групи OTP Group, - один із небагатьох банків, який не скорочує активних операцій, не вводить жодних додаткових обмежень, не затримує платежів і не звертається за рефінансуванням нацбанку.

«Як було опубліковано нещодавно у ЗМІ, всього чотири банки з найбільших (всі чотири, як і ОТП Банк, банки з іноземним капіталом) не отримували рефінансування НБУ. Це стало ще одним підтвердженням того факту, що ОТП Банк на сьогодні є одним із лідерів за показниками достатності капіталу і ліквідності. А наша приналежність до сильної європейської фінансової групи ще більше зміцнює наші позиції», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Нагадаємо, станом на 01.01.2014 р., ОТП Банк за рівнем капіталізації займає 7 місце серед провідних фінансових установ країни. У ОТП Банку показник адекватності капіталу більш ніж у двічі перевищує встановлений НБУ норматив 10%. Показник поточної ліквідності у ОТП Банку складає 63,99%, більш ніж у 1,5 разів перевищуючи норматив НБУ (не нижче 40%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація