UA

ОТП Банк в лютому нарахував понад 30,1 млн грн відсоткової винагороди за депозитами населення

За лютий 2014 року ОТП Банк виплатив понад 30,1 млн грн процентної винагороди за депозитами клієнтів-фізичних осіб. Із них більше 20 млн грн ОТП Банк виплатив за депозитами населення у національній валюті. За валютними депозитами Банком було нараховано відсотків на суми 843 тис. дол. США, 232 тис. євро та 21 тис. швейцарських франків.

«Після відтоку депозитів у банківській системі в лютому, вже в березні ми в ОТП Банку відчули, що тенденція змінюється (валютні вклади вже показали приріст), що люди нам довіряють, і що пріоритет при виборі банку у людей вже змістився з процентної ставки, як було раніше, на стабільність і надійність фінансової установи, на об'єктивні показники діяльності. Ми в ОТП Банку завжди вели зважену депозитну політику, не пропонуючи завищених ставок, саме тому, що перш за все прагнули не ризикувати грошима наших клієнтів, а забезпечувати надійне збереження і стабільний помірний дохід. Крім того, залишаючись одним із небагатьох банків, які активно кредитують, ми відповідально ставимося до політики депозитних ставок, бо розуміємо, що їх підвищення призводить до ще більшого збільшення вартості кредитів для населення та економіки країни», – акцентував Володимир Мудрий, Член Правління АТ «ОТП Банк».

На сьогодні в ОТП Банку діють спеціальні депозитні пропозиції: Депозит «Весняний подарунок» під 20% річних у гривні та Акційний вклад з вільним зняттям та поповненням «Доступні гроші» під 15% річних.

«Завжди чуйно реагуючи на потреби наших клієнтів, ми зрозуміли головний страх вкладника: боязнь не отримати своїх грошей і не мати до них доступу в разі екстреної потреби в коштах. Тому ми запропонували досить високу ставку за вкладом «Доступні гроші» з щоденним доступом до коштів – 15% річних, де розмістити вклад можна навіть на один день і зняти, коли це буде потрібно, без втрати відсотків. За такими рахунками і короткими депозитами ми вже зараз спостерігаємо найбільший притік гривні», - зазначив Олег Клименко, начальник Управління розвитку роздрібного бізнесу АТ «ОТП Банк».

Незважаючи на відтік депозитів по банківській системі, ОТП Банку вдалося зберегти загальний депозитний портфель практично на тому ж рівні. Що значимо, в лютому населення розмістило в ОТП Банку нових строкових депозитів у гривні на загальну суму 121,2 млн грн; сума нових валютних депозитів фізичних осіб склала 19 млн дол. США та 8 млн. євро. На ощадні вклади в ОТП Банку приватні клієнти розмістили більше 54 млн грн.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація