UA

OTP Group – фінансові результати 2013

Скоригований чистий прибуток OTP Group у 2013 році після сплати податків склав 146 млрд форинтів (без вирахування банківського податку і податку на банківські операції в Угорщині, банківського податку у Словаччині та списання частини гудвілу в Україні), що практично відповідає результату 2012 року (150 млрд форинтів). Чистий прибуток з урахуванням всіх коригувань (всього 82 млрд форинтів) склав 64,1 млрд форинтів. Позитивним результатом стало подальше зростання консолідованого загального доходу Групи, який сягнув 865 млрд форинтів (+2% в річному обчисленні).

Загальний кредитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, скоротився на 1% за звітний період. Був зафіксований значний приріст портфелів споживчих кредитів у Словаччині (+175%), Україні (+126%) та Румунії (+98%). Обсяги виданих споживчих кредитів у Росії, Чорногорії та Сербії також продемонстрували істотне зростання (+10%, 20 і 26%, відповідно).

Депозитний портфель OTP Group збільшився на 5% у річному обчисленні (+4% за квартал).

У 2013 році внесок зарубіжних дочірніх компаній у чистий прибуток OTP Group скоротився до 24 млрд форинтів з 60 млрд форинтів роком раніше, склавши 37% від загального прибутку. Найбільший фінансовий результат забезпечили дочірні банки в Болгарії та Україні.

Чистий прибуток дочірнього банку OTP в Болгарії у 2013 році становив 30,2 млрд форинтів (+25% у річному обчисленні), що є майже рекордним показником цього банку після 31 млрд форинтів у 2008 році.

Український АТ «ОТП Банк» заробив 6,7 млрд форинтів чистого прибутку в 2013 році, що є відмінним результатом після 0,5 млрд форинтів, отриманих у 2012 році. Операційний прибуток українського банку продемонстрував 20% зростання порівняно з попереднім фінансовим роком. Зростання було забезпечене 13% збільшенням доходів банку, при цьому операційні витрати зросли несуттєво, на 5%.
Порівняно невеликий чистий прибуток російського ВАТ «ОТП Банк» (2,4 млрд форинтів) у 2013 році був обумовлений підвищеними відрахуваннями в резерви на покриття ризиків (+99% за рік) і погіршенням якості кредитного портфеля.

Банки в Хорватії, Словаччині та Чорногорії також спрацювали з прибутком у 2013 році. Дочірні банки Групи в Румунії та Сербії показали негативний фінансовий результат.

Станом на грудень 2013 року, коефіцієнт достатності капіталу (CAR) OTP Group за МСФЗ збільшився до 19,9%. Показник базового капіталу першого рівня (Core Tier1) склав 16% (за вирахуванням гібридних фінансових інструментів).

Станом на 31 грудня 2013 року валові резерви ліквідних активів Групи дорівнювали майже 6 млрд євро в еквіваленті.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація