UA

ОТП Банк у 2013 році заробив 117 млн грн прибутку

Чистий прибуток АТ «ОТП Банк» за четвертий квартал 2013 року наростаючим підсумком склав 117,3 млн грн. Такий показник прибутку банку зафіксований за Національними стандартами фінансової звітності з урахуванням значного доформування обов'язкових резервів у 2013 році.

Чистий прибуток банку за четвертий квартал склав 21 млн грн, що стало продовженням прибуткової діяльності фінансової установи в 2013 році. Чистий процентний дохід банку в 2013 році склав 1 912 млн грн, що на 235 млн грн більше, ніж роком раніше (1677 млн грн). Чистий комісійний дохід ОТП Банку за підсумками 2013 року досяг 367 млн грн, перевищивши показник аналогічного періоду 2012 року (331 млн грн).

За результатами звітного кварталу загальний кредитний портфель Банку зберігав стабільну динаміку і склав 14,1 млрд грн, на 580 млн грн перевищивши показник попереднього кварталу (13,52 млрд грн). При цьому, обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб за звітний квартал збільшився з 7,77 млрд грн до 8,2 млрд грн; кредити, видані фізичним особам, досягли 5,9 млрд грн.

Загальний депозитний портфель ОТП Банку дещо збільшився до 9,5 млрд грн. Зокрема, кошти юридичних осіб становили 4,1 млрд грн, і кошти фізичних осіб - 5,4 млрд грн.

«Протягом 2013 року наші зусилля, серед іншого, були спрямовані на підтримку оптимального співвідношення кредитів до депозитів з урахуванням сформованих резервів і регулятивного капіталу, що знайшло відображення у даних розміру кредитного та депозитного портфелів банку. А для забезпечення стабільності подальшого зростання кредитування в національній валюті ми вже почали емісію облігацій ОТП Банку чотирма серіями на загальну суму 1 млрд грн», - зазначив Фінансовий Директор АТ «ОТП Банк» Тарас Проць.

Активи ОТП Банку за підсумками 2013 року склали 18,7 млрд. грн. Зобов'язання банку у звітному періоді склали майже 15,4 млрд грн. Обсяг сформованих резервів під активні операції дорівнює 2,89 млрд грн.

Регулятивний капітал ОТП Банку на кінець четвертого кварталу склав 4,2 млрд грн (при нормативній вимозі не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу станом на 21 січня 2014 року зафіксувався на рівні 20.61% (при нормативі 10%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація