UA

Контр-гарантія ОТП Банку стала ювілейною 15-тисячною трансакцією Програми сприяння розвитку торгівлі ЄБРР

Контр-гарантія, випущена ОТП Банком у розмірі 85000 євро для Приватного Підприємства «Ліком» (Україна), стала 15-тисячною трансакцією Програми сприяння розвитку торгівлі ЄБРР у 2013 році.

Заснована в 1999 році Програма сприяння розвитку торгівлі ЄБРР призначена для розвитку зовнішньої і внутрішньої торгівлі в країнах Центральної та Східної Європи, СНД (включаючи Україну) і останнім часом також в регіоні Південного і Східного Середземномор'я. У рамках цієї Програми ЄБРР надає гарантії міжнародним підтверджуючим банкам, беручи на себе політичні і комерційні платіжні ризики, пов'язані з міжнародними торговими операціями, які здійснюються банками в країнах діяльності ЄБРР. Сьогодні у Програмі беруть участь понад 100 банків-емітентів у регіоні операцій ЄБРР і більше 800 підтверджуючих банків по всьому світу.

З моменту запуску програми, тільки в Україні Програма посприяла фінансуванню понад 1300 торгових операцій 15 українських банків, стимулюючи торговий оборот з 50 країнами Європи, Азії, Австралії, Північної та Південної Америки.

За підсумками 2012 року Європейський банк реконструкції та розвитку в черговий раз визнав АТ «ОТП Банк» найактивнішим банком-учасником Програми сприяння розвитку торгівлі ЄБРР в Україні. Нагадаємо, що в липні 2011 року ЄБРР збільшив ліміт на торгове фінансування для ОТП Банку, який став учасником Програми ще в 2002 році, на 20 млн доларів США до 70 млн доларів США. Взаємодія на такому рівні підтверджує статус ОТП Банку як надійного і ефективного партнера ЄБРР, а знакова п'ятнадцятитисячна трансакція служить яскравим прикладом активної роботи банку в сфері документарних операцій.

«Нам приємно, що саме трансакція ОТП Банку стала ювілейною, це чергове підтвердження активної роботи ОТП з ЄБРР. Дана угода – гарний приклад грамотного використання банківських фінансових інструментів та ефективного управління оборотним капіталом підприємства. Наші плани на 2014 рік передбачають ще активнішу роботу з документарними операціями і тіснішу співпрацю з міжнародними фінансовими інститутами», - зазначила Алла Бініашвілі, Член Правління АТ«ОТП Банк», яка очолює корпоративну бізнес-лінію.

Приватне підприємство «Ліком» є провідним дистриб'ютором по київському регіону таких торгових марок як Жако, NescafГ©, Торчин Продукт, NestlГ©, Мівіна, а також ексклюзивним імпортером продукції кондитерської фабрики «Акконд» (Росія, м. Чебоксари).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація