UA

Прибуток OTP Group у третьому кварталі перевищив 40 млрд форинтів

Скоригований чистий прибуток OTP Group за 9 місяців 2013 року склав 135 млрд форинтів, продемонструвавши 9% ріст у річному обчисленні. Скоригований чистий прибуток за третій квартал склав 42,2 млрд форинтів. Зниження прибутку порівняно з попереднім кварталом на 19% обумовлено, насамперед, підвищенням удвічі банківського податку в Угорщині і збільшенням витрат на покриття ризиків. Операційний прибуток Групи з початку року мав стале значення 341 млрд форинтів завдяки поліпшеним показниками за всіма основними статтями доходів.

Протягом звітного періоду зафіксована тенденція зменшення вкладу іноземних дочірніх компаній у загальний прибуток Групи. Так, у 1-му, 2-му і 3-му кварталі 2013 року загальний прибуток дочірніх компаній склав 18,5 млрд форинтів, 12,8 млрд форинтів і 10,8 млрд форинтів, відповідно. Таке зниження прибутку було частково компенсоване за рахунок покращення квартальних фінансових результатів дочірніх компаній в Україні, Румунії, Словаччині та Чорногорії.

Загальний кредитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, незначно скоротився в річному обчисленні, але виріс на 1% порівняно з попереднім кварталом. Портфель споживчих кредитів збільшився на 16% і 5% у річному і квартальному обчисленні, відповідно. Дочірні банки в Україні, Румунії та Словаччині змогли забезпечити двозначне зростання роздрібного кредитного портфеля у третьому кварталі. У Росії обсяги споживчого кредитування зросли на 6% за квартал: портфелі кредитних карт і кредитів готівкою істотно збільшилися на 10% і 5%, відповідно.

На фоні подальшого зменшення іпотечного портфеля, загальний обсяг кредитів, виданих компаніям мікро- та малого бізнесу, збільшився на 1% у квартальному обчисленні.

Депозитний портфель OTP Group зріс на 5% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Помірне збільшення депозитного портфеля відповідало зусиллям керівництва щодо зниження депозитних ставок на груповому рівні з огляду на сильні позиції ліквідності Групи.

Станом на кінець 3-го кварталу 2013 року, коефіцієнт достатності капіталу (CAR) OTP Group за МСФЗ зафіксувався на рівні 20%. Коефіцієнт достатності капіталу першого рівня (Tier1) склав 17,2%, показник базового капіталу першого рівня (Core Tier1) також збільшився до 15,9%.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація