UA

ОТП Банк підбив підсумки третього кварталу 2013 року

Чистий прибуток АТ «ОТП Банк» за третій квартал 2013 року склав 84,55 млн грн, наростаючим підсумком з початку року досягши 96,3 млн грн. Чистий процентний дохід Банку наростаючим підсумком склав 1,4 млрд грн, зокрема, у звітному кварталі чистий процентний дохід ОТП Банку збільшився до 476,5 млн грн з 449,3 млн грн у другому кварталі поточного року. Чистий комісійний дохід, отриманий Банком протягом третього кварталу 2013 року, склав 111,1 млн грн.

Загальні активи Банку за підсумками третього кварталу дорівнюють 18,6 млрд грн. За звітний квартал загальний кредитний портфель Банку становив 13,52 млрд грн. При цьому, обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб скоротився на 1 млрд грн до 7,77 млрд грн; кредити, видані фізичним особам, навпаки зросли на 819 тис. грн до 5,75 млрд грн.

Зобов'язання Банку за результатами третього кварталу 2013 року склали 15,2 млрд грн. Загальний депозитний портфель зафіксувався на позначці 9,2 млрд грн. Зокрема, кошти юридичних осіб складали майже 3,7 млрд грн, і кошти фізичних осіб становили приблизно 5,5 млрд грн.

«Результати ОТП Банку у третьому кварталі цілком логічно відображають і загальні тенденції на банківському ринку, і наші зусилля з розвитку основних напрямків діяльності. Але головним досягненням вважаю навіть не отримання позитивного фінансового результату, а збереження стабільної капітальної позиції, що засвідчується і показником регулятивного капіталу, і достатніми активами, і поточною ліквідністю», - відзначив Голова Правління АТ «ОТП Банк» Тамаш Хак-Ковач.

Регулятивний капітал Банку на кінець третього кварталу склав 3,96 млрд грн (при нормативній вимозі не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу станом на 14 жовтня 2013 року зафіксувався на рівні 19,47% (при нормативі 10%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація