UA

НБУ зареєстрував групу ОТП Банку в Україні

Про це Національний банк України повідомив в офіційному листі на ім'я Тамаша Хак- Ковача, Голови Правління АТ «ОТП Банк». Зокрема, у повідомленні встановлюється, що, відповідно до Рішення Комісії НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків №673 від 13 серпня 2013 року, регулятор визнав і зареєстрував банківську групу ОТП, до складу якої увійшли: АТ «ОТП Банк» (Україна), ТОВ «ОТП Факторинг Україна», ТОВ «ОТП Адміністратор пенсійних фондів», ТОВ «Компанія з управління активами «ОТП Капітал»», ТОВ «ОТП Лізинг», ТОВ «ОТП Кредит». Національний банк затвердив АТ «ОТП Банк» в якості відповідального представника створеної банківської групи.

«Ми давно позиціонуємо себе як група. А реєстрація Національним банком групи ОТП в Україні ще більше зміцнює наші групові позиції, дозволяє продовжувати активно реалізовувати спільні програми і продукти. На мій погляд, конкретна вигода для споживача тут полягає в тому, що за допомогою ОТП Банку він може отримати повний перелік фінансових послуг: від класичних банківських продуктів та споживчого кредитування до пенсійного забезпечення, інвестиційних фондів, лізингу та факторингу. Таким чином, ми послідовно реалізуємо свою стратегію – стати Банком №1 для наших клієнтів», - підкреслив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Водночас, реєстрація банківської групи має не тільки іміджеве значення для банку, але і накладає певні зобов'язання щодо фінансової звітності. Віднині ОТП Банк буде щоквартально звітувати про фінансові результати всієї групи (відповідно до встановленої процедури: до кінця 2013 року звітність здійснюється в тестовому режимі, а з 2014 року – на регулярній основі).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація