UA

ОТП Банк увійшов до ТОП -5 лідерів ринку агрокредитування

Видання «Капітал» склало рейтинг банків, які найактивніше нарощують обсяги кредитів агросектору.

Так, на основі даних банків, ОТП Банк увійшов до п'ятірки лідерів ринку агрокредитування. Обсяг кредитів, виданих ОТП Банком агрокомпаніям, на 01.01.2013р. склав 2,3 млрд грн, і до кінця року фінустанова планує наростити агропортфель до 3 млрд грн, з урахуванням сезонних погашень у відповідних періодах. За 8 місяців поточного року ОТП Банк підписав нових кредитних угод для компаній АПК на загальну суму 850 млн грн, яка до кінця року має перевищити показник 1 млрд грн.

«Враховуючи наші амбітні цілі щодо розширення бізнесу у секторі АПК, ми бачимо великі можливості у розвитку партнерських програм, нарощуванні факторингового фінансування, адаптації структурованого торговельного фінансування, синергії банку з іншими дочірніми компаніями групи OTP Group в Україні (зокрема, ОТП Лізинг). Ми вбачаємо свою додану вартість у наданні своєчасних і доступних фінансових рішень для наших клієнтів на всіх етапах їх бізнес-циклів», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Аналізуючи структуру агропортфеля ОТП Банку за розміром компаній, можна сказати, що, незважаючи на переважання в портфелі великих компаній (67%), частка середніх і дрібних компаній поступово збільшується і на поточний момент досягає 33%. За регіональною структурою кредитний портфель банку практично в рівних частках розподілений по Півдню, Заходу, Півночі, Сходу та Центру України. За продуктовою лінійкою 44% традиційно займає фінансування оборотного капіталу, що обумовлено простотою і доступністю даного кредитного продукту для різних груп клієнтів, а на другій і третій позиції (26% і 15%, відповідно) знаходяться проектне і торгове фінансування.

Нагадаємо, за підсумками другого кварталу 2013 року, корпоративний кредитний портфель ОТП Банку склав майже 8,9 млрд грн, а депозитний портфель юридичних осіб - 3,5 млрд грн. Активи банку за підсумками другого кварталу склали 19,91 млрд грн, показник адекватності регулятивного капіталу станом на 12 липня 2013 року зафіксувався на рівні 20,64 % (при нормативі 10%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація