UA

ОТП Банк увійшов до десятки найбільш стійких банків країни

Портал «Мінфін» підбив підсумки Рейтингу стійкості банків за другий квартал 2013 року. Так, за результатами щоквартальної оцінки діяльності банків АТ «ОТП Банк» посів 10-е місце серед 56 фінустанов країни, включених до рейтингу.

Банки оцінювалися за 5-бальною шкалою залежно від показників, що характеризують їх стресостійкість та лояльність вкладників. В оцінці враховувалися якість активів, ліквідність, можливість зовнішньої підтримки, приріст вкладів, платіжна репутація та інші параметри. У рейтингу використовувалися дані офіційної звітності банків станом на 1 липня 2013 року. При складанні середньої експертної оцінки враховувалися думки аналітиків інвестиційної компанії Dragon Capital, рейтингового агентства «Експерт-Рейтинг» та аналітичної групи Da Vinci AG.

«Ми раді отримати достовірну високу оцінку зовнішніх експертів результатів нашої роботи. Оптимальні, стабільно високі показники якості активів і фондування, прибутковості і ліквідності – це очевидне підтвердження того, що нам вдається досягати поставлених цілей, навіть у поточних непростих умовах. Але найціннішим, на мій погляд, є досить високий показник лояльності споживачів і платіжної репутації банку. Це саме те, що повинно характеризувати дійсно надійну фінансову установу», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, голова Правління АТ «ОТП Банк».

Детальніше з рейтингом можна ознайомитися на сайті джерела.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація