UA

OTP Bank знову отримав нагороду ЄБРР

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) знову визнав АТ «ОТП Банк» найактивнішим банком-учасником Програми сприяння розвитку торгівлі ЄБРР в Україні за підсумками 2012 року. Раніше ця почесна премія вручалася банку за результатами 2010 року.

Церемонія нагородження кращих банків-учасників відбулася 9 травня у Стамбулі на Діловому форумі в рамках щорічного засідання Ради керуючих ЄБРР. Загальна тема Ділового форуму цього року - «Інновації для зростання» - охопила такі питання, як: фактори, необхідні, для закріплення стійких темпів зростання, ситуація з інвестиціями у сфері технологій та інновацій, становище з ринками капіталу, хід фінансової та правової реформ у всіх країнах регіону тощо.

«Нам дуже приємно отримати цю нагороду ЄБРР вдруге, що підкреслює нашу стабільно високу активність за документарними операціями. Особливо приємно те, що у цей складний для банківської системи рік ми продовжували активно фінансувати вітчизняну економіку, і наші зусилля були відзначені. Слід також сказати, що у 2013 році наші плани щодо кредитування українських підприємств ще більш амбітні», - прокоментувала досягнення банку Алла Бініашвілі, член Правління АТ «ОТП Банк», яка очолює корпоративну бізнес-лінію.

Програма сприяння розвитку торгівлі ЄБРР призначена для розвитку зовнішньої і внутрішньої торгівлі в країнах діяльності ЄБРР, включаючи Україну. У рамках цієї Програми ЄБРР надає гарантії міжнародним підтверджуючим банкам, приймаючи на себе політичні і комерційні платіжні ризики, пов'язані з міжнародними торговими операціями, які здійснюються банками в країнах діяльності ЄБРР. Сьогодні у Програмі беруть участь понад 102 банків-емітентів у регіоні операцій ЄБРР і більше 800 підтверджуючих банків по всьому світу.

АТ «ОТП Банк» (Україна) став учасником Програми сприяння розвитку торгівлі ЄБРР у 2002 році. У липні 2011 року ЄБРР збільшив ліміт на торгове фінансування для АТ «ОТП Банк» на 20 млн доларів США. Таким чином, загальна сума встановленого ліміту склала 70 млн доларів США. Взаємодія на такому рівні підтверджує статус ОТП Банку як надійного і ефективного партнера ЄБРР.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація