UA

ОТП Банк підбив підсумки першого кварталу 2013 року

Чистий прибуток АТ «ОТП Банк» за підсумком першого кварталу 2013 року склав 5,8 млн грн. Чистий процентний дохід банку за результатами звітного періоду склав 469,5 млн грн порівняно з 368,3 млн грн за аналогічний період попереднього року, комісійний дохід також збільшився до 92,1 млн грн.

Активи банку за підсумками кварталу незначно скоротилися до 20 млрд грн. Загальний кредитний портфель банку дещо зменшився до 14,1 млрд грн, із них 9,4 млрд грн – кредити, видані юридичним особам, і 4,7 млрд грн – кредити фізичним особам.

Зобов'язання банку за результатами 1-го кварталу 2013 року залишилися на тому ж рівні, склавши 16,8 млрд грн. Загальний депозитний портфель збільшився до 9,2 млрд грн з 8,97 млрд грн у попередньому кварталі. Зокрема, кошти юридичних осіб склали 3,5 млрд грн, а кошти фізичних осіб зросли до 5,7 млрд грн.

«Перший квартал цього року видався дуже продуктивним для нас. Незважаючи на непросту фінансово-економічну ситуацію в Україні і в світі, ми ініціювали і розпочали реалізацію низки дуже важливих проектів, які покликані сприяти зміцненню наших позицій та активізації діяльності за певними напрямами. Зокрема, ми значно активізували свою діяльність на ринку споживчого кредитування, вивели спеціальні кредитні продукти, що вже зараз дає відчутні результати. Ми стали одними з перших у реалізації такого бізнес-напрямку, як «банк на роботі», формат якого дозволяє ще більше наблизити провайдера банківських послуг до кінцевого користувача (співробітника підприємства). Також, ми прийняли рішення запровадити нову модель банківського обслуговування - Premium Banking, яка є унікальною пропозицією для наших клієнтів - представників середнього класу. Ми продовжили активно працювати в сегменті корпоративного бізнесу, і укладені договори про надання або продовження фінансування для провідних українських підприємств підтверджують нашу прихильність справі розвитку української економіки та партнерським відносинам з надійними клієнтами», - підсумував Голова Правління АТ «ОТП Банк» Тамаш Хак-Ковач.

Регулятивний капітал банку на кінець 1-го кварталу 2013 року склав 4,3 млрд грн (при нормативній вимозі не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу станом на 12 квітня 2013 року зафіксувався на рівні 20,38% (при нормативі 10%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація